Για το 2x2 με Ουγγαρία η Εθνική

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ UEFA NATIONS LEAGUE

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 17:12

Πανέτοιμη για να κάνει το 2Χ2 στο UEFA Nations League είναι η Εθνική Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, επικρατώντας με 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν, το περασμένο Σάββατο και σήμερα θα επιδιώξει να «ζευγαρώσει» τις νίκες της απέναντι στη σαφώς πιο δυνατή Ουγγαρία, στη Βουδαπέστη (21:45 Cosmote Sport 1 HD).
Ο Μίχαελ Σκίμπε ενδέχεται να κάνει μία-δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς στο πρώτο ματς δεν χρησιμοποίησε τον Κάρλος Ζέκα και στη θέση του ξεκίνησε τον Μπουχαλάκη. Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, όμως, έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα τραυματισμού του και είναι 100% ετοιμοπόλεμος. Το αν θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα αυτό θα αποφασιστεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή.
Η Ουγγαρία έρχεται από την ήττα στη Φινλανδία και θέλει πάση θυσία να πάρει το πρώτο της «τρίποντο», γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της «γαλανόλευκης». Το ματς θα διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών», ωστόσο, αυτό δεν απασχολεί τους διεθνείς και τον Σκίμπε, που είναι προετοιμασμένοι για ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.
Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όπως έκανε και με τους Εσθονούς και να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Οι Μήτρογλου και Μανωλάς προέρχονται από κάποιους μικροτραυματισμούς, αλλά δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη συμμετοχή τους στο αρχικό σχήμα.

 

ΣΚΙΜΠΕ: «ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ»     
Αισιόδοξος για τον σημερινό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ουγγαρία εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε ότι υπολογίζει ιδιαίτερα την αντίπαλό του, την οποία χαρακτήρισε ποιοτική ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ο 53χρονος τεχνικός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα πάρει τη νίκη, ενώ ευελπιστεί ότι θα έχει στη διάθεσή του και τον Κώστα Μήτρογλου.
Για την ήττα της Ουγγαρίας από τη Φινλανδία: «Δεν ήταν έκπληξη η ήττα της Ουγγαρίας. Στον όμιλο όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα. Δέχθηκαν ένα γκολ νωρίς εκτός έδρας και μετά ήταν δύσκολο. Ωστόσο η Ουγγαρία έχει έμπειρους παίκτες και θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσά μας. Θέλω να πω πως δεν είναι ωραίο να γίνεται το ματς χωρίς κόσμο. Όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να αγωνιστούν σε ένα γεμάτο γήπεδο, ειδικά όπως είναι το Groupama».
Για το αν θυμάται τα ματς που είχαν δώσει πριν δύο χρόνια οι δύο ομάδες: «Η Ουγγαρία ήταν στο EURO 2016 ενώ εμείς όχι κι αυτό λέει κάτι. Θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε. Σε εκείνα τα ματς ήμασταν στο ίδιο περίπου επίπεδο και έτσι πιστεύω θα είναι και αύριο. Ελπίζω να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μη χάσουμε εκτός έδρας. Η Ουγγαρία θέλει να επανέλθει μετά την ήττα, το περιμένουμε αυτό και γι’ αυτό περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς».
Για τις διαφορές που διακρίνει ανάμεσα σε Εσθονία και Ουγγαρία: «Η Ουγγαρία έχει μεγαλύτερη ποιότητα από την Εσθονία. Έχει παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Μπουντεσλίγκα και αρέσκονται στο να παίζουν ποδόσφαιρο».
Για τον Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου όντως έχει ένα πρόβλημα από το ματς με την Εσθονία, αλλά πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί».

 

Μια ανάσα από την πρόκριση η Εθνική Ελπίδων

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Εθνική Ελπίδων, η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Τσεχίας. To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατήρησε το αήττητο και βρίσκεται μια ανάσα από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Η Εθνική άνοιξε το σκορ στο 44’ μετά από εξαιρετικό τέρμα του Λημνιού. Οι Τσέχοι στο 50’ με τον Τάκατς έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά η «γαλανόλευκη» είχε άμεσα απάντηση. Έξι λεπτά αργότερα ο Τσιμίκας διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Η Εθνική προπορεύεται στον όμιλο έχοντας 22 βαθμούς και ακολουθεί η Κροατία με 19 βαθμούς. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 12 Οκτωβρίου κι αν η Ελλάδα δεν χάσει τότε θα εξασφαλίσει την πρόκριση. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη αναμέτρηση είχε έρθει ισόπαλη 1-1.
ΤΣΕΧΙΑ: Στάνιεκ, Ματέιου, Κούλιανεκ (67’ Κβετ), Χάσεκ (67’ Τρούμπακ), Πούλκραμπ, Τάκακς, Χέλεσικ, Κραλ, Μάτουσεκ, Λίστσκα, Λάντρα (79’ Ζάλικ).
ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Καραχάλιος, Βέργος (64’ Κοτσόπουλος), Λάμπρου (74’ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Λημνιός (87’ Κυριακόπουλος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass