Ρετιρέ για… τέσσερις

* Ηρακλής Λάρισας, Αμπελωνιακός, Μακρυχώρι και Σμόλικας έφτασαν στους 6 βαθμούς σε δύο παιχνίδια *Πρώτη νίκη για Αργυροπούλι, Δαμασιακό *Ισοπαλίες σε Φαλάνη και Τύρναβο

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2018 22:30

Τέσσερις ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής μετά από δύο αγωνιστικές. Ο Ηρακλής Λάρισας που πέρασε από το Βλαχογιάννι με 3-2, ο Αμπελωνιακός ο οποίος επικράτησε στο «Γ. Μητσιμπόνας» της Λάρισας 2012 με 3-1, ο Σμόλικας Φαλάνης που νίκησε στην Αμυγδαλέα τον τοπικό Αετό με 1-0 και ο Αετός Μακρυχωρίου ο οποίος πήρε τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα (λόγω Κισσάβου Συκουρίου).

Την πρώτη τους νίκη πανηγύρισαν η Δόξα Αργυροπουλίου η οποία επικράτησε στο γήπεδο Ροδιάς του Κιλελέρ με 4-2 μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι (διπλή ανατροπή) και ο Δαμασιακός που έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Αντίθετα τόσο στη Φαλάνη όσο και στον Τύρναβο τα παιχνίδια δεν είχαν νικητή και συγκεκριμένα Φαλανιακός και ΠΟΕ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ ο Τύρναβος κατάφερε να αποτρέψει την ήττα από τον Δωτιέα Αγιάς στις καθυστερήσεις (1-1).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δαμασιακός- Αχιλλέας Φ.   1-0

Μακρυχώρι- Συκούριο        3-0 (ά.α.)

Λάρισα 2012-Αμπελωνιακός         1-3

Φαλανιακός-ΠΟ Ελασσόνας         2-2

Αμυγδαλέα-Σμόλικας          0-1

Τύρναβος 2005-Δωτιέας Αγιάς     1-1

Βλαχογιάννι-Ηρακλής Λάρ. 2-3

Αργυροπούλι-ΑΕ Κιλελέρ    4-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ηρακλής Λάρ.          8-3     6

Αμπελωνιακός         5-1     6

Μακρυχώρι   5-1     6

Σμόλικας       3-0     6

Αργυροπούλι 5-3     4

Φαλανιακός   3-2     4

Αχιλλέας Φ.   3-1     3

Κιλελέρ         3-4     3

Δαμασιακός  1-2     3

Τύρναβος 2005       2-2     2

ΠΟ Ελασσόνας        3-4     1

Δωτιέας Αγιάς         1-2     1

Βλαχογιάννι   2-4     0

Λάρισα 2012 1-5     0

Αμυγδαλέα    1-6     0

*Ο Κίσσαβος Συκουρίου αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/9, 17:00)

Μακρυχώρι-Δαμασιακός

Αχιλλέας Φ.-Λάρισα 2012

Συκούριο-Φαλανιακός (0-3 ά.α.)

Αμπελωνιακός-Αμυγδαλέα

ΠΟ Ελασσόνας-Τύρναβος 2005

Σμόλικας- Βλαχογιάννι

Δωτιέας Αγιάς- Αργυροπούλι

Κιλελέρ- Ηρακλής Λάρ.

 

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

 

«ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Νικητής από το Βλαχογιάννι έφυγε ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος επικράτησε 3-2 της Δόξας Βλαχογιαννίου και διπλασίασε τις φετινές επιτυχίες του.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ όταν στο 20ό λεπτό ο Ιγγλέζος κέρδισε πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Τσούντσουρας (1-0).

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 44’ όταν σε χέρι αμυνόμενου καταλογίστηκε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ψωμολιάς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 61’ μετά από φάουλ του Νάστα, ο Φώτος με κεφαλιά έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Ηρακλή γράφοντας το 1-2, ενώ στο 80’ ο Γκιουρσάνης αξιοποίησε κάθετη μπαλιά του Νάστα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 1-3. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε στο 90’+1’ ο Χριστιανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Παπαϊωάννου, Τσούντσουρας, Χριστιανίδης, Δραγατσίκης, Αθανασούλης, Χριστοδούλου, Ιγγλέζος (53’ λ.τ. Βίδρας), Λάκης, Σ. Φακίτσας (82’ Ν. Σαπουνάς), Μπαντής (82’ Πέτρου), Αλεξίου (84’ Γεωργούλης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Πατσής, Γιαννακόπουλος, Φορτομάρης Ν. (78’ Λάμπρου), Ψωμολιάς, Γκατζούλης (89’ Φορτομάρης Α.), Ντιντής (55’ Φώτος), Νάστας, Ζαφειρίου, Ρέψης, Καπετάνιος (72’ Γκιουρσάνης).

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια αυτήν τη φορά στο «Γ. Μητσιμπόνας» επί της Λάρισας 2012 με 3-1 πέτυχε ο Αμπελωνιακός. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι πολύ κοντά στο γκολ όταν στο 15’ ο Κουκουτσέλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως στη συνέχεια ο Αμπελωνιακός ανέβασε στροφές και στο 26’ ο Μπέλτσος με σουτ έγραψε το 0-1, ενώ στο 31’ ο Αλεξανδρής με πλασέ μετά από πάσα του Μπέλτσου διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του (0-2).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 57’ όταν ο Π. Μπόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 1-2, ωστόσο στο 86’ ο Χατζούλης έβαλε τέλος στην αγωνία των φιλοξενούμενων, όταν με κοντινό πλασέ (είχε προηγηθεί κεφαλιά του Παπαγεωργίου στο δοκάρι) διαμόρφωσε το τελικό 1-3, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Απ. Κορομηλάς): Παπαζήσης, Πάσιος, Κίτσος Π., Βλώρας, Κόκκινος, Φλώρος Αντ., Δημόπουλος, Ντ. Μπόντε (55’ Τσιαμούρας), Κουκουτσέλος, Π. Μπόντε, Κίτσος Δ.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Κ. Μαντζιώκας): Χατζήνας, Λιάκος, Φουδούλης (60’ Βαλατσός), Νικολακούλης, Αλεξόπουλος, Φλέγγας, Χατζούλης, Καρυπίδης (65’ Παπαγεωργίου), Γούτος Αλεξανδρής (82’ Συκιώτης), Μπέλτσος (70’ Τεκέδης).

 

«ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ Ο ΜΟΛΑΣ

Ο Μολάς ήταν ο παίκτης που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Σμόλικα που απέδρασε από την Αμυγδαλέα με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της (0-1). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστικές στο 30’ το οριζόντιο δοκάρι του Κακαβίτση και στο 45’ ένα ακόμα δοκάρι με τον Μακρή, για να αποκρούσει στη συνέχεια ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Φούντας έχασε τετ α τετ.

Ο Σμόλικας συνέχισε να πιέζει χάνοντας ευκαιρίες για να φτάσουμε στο 70’ όταν ο Μολάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας έτσι το «χρυσό» 0-1.

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Μ. Αλεξούδης): Κωνσταντίνου, Παπαδήμου, Βαρλάγκας, Πρατσίλας, Παπακωστούλης, Πλης (78’ Γουναράς), Ανδριανόπουλος, Ντάλλας, Φούντας, Φιλίππου (83' Νορελντίν), Καλογιάννης (50’ Ματθαίου).

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Γραβάνης, Τσιρογιάννης, Σέντζας, Σκούπρας, Μανακούσιος Θ., Βενέτης (65' Μπέτσης), Μακρής (90' Γκατζούρας), Μολάς, Μάτος (58' Σπανός), Μανακούσιος Δ., Κακαβίτσης (83' Κόκκινος).

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 στον Τύρναβο με την ομώνυμη ομάδα να αποφεύγει στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή την ήττα.

Ο Δωτιέας προηγήθηκε στο 28’ με τον Τσατσαλίδη, ενώ νωρίτερα στο 20’ ο Τσιρογιάννης είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με τους γηπεδούχους να διώχνουν προ της γραμμής.

Στο 38’ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία από τον Τύρναβο όταν ο Λόζος εκτέλεσε πέναλτι αλλά ο Μπρέλλας απέκρουσε και στη συνέχεια ο Καραλής σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης για τον Τύρναβο ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λόζος πήδηξε για κεφαλιά, ο Μπρέλλας απέκρουσε, ο επιθετικός του Τυρνάβου επιχείρησε και δεύτερη κεφαλιά, ο Μπρέλλας έδιωξε εκ νέου, αλλά ακι πάλι ο Λόζος με τρίτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-1.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ν. Παπανικολάου): Βλιώρας, Νταναβάρας, Γανός, Κουτσοκέρας, Δασκαλόπουλος, Μπάκος Κ., Ντονούδης (63' Βάνης), Μπάκος Ι. (78' Πατσιωτός), Λόζος, Παπαγιαννούλης (59' Τσούτσας), Καραλής (70’ Κατσαρός)

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Μπρέλλας, Γούτος, Ντελής, Ποτούσογλου, Κορλός, Μπαλαμώτης, Ντακούλας, Τσιρογιάννης, Τσατσαλίδης, Σβερκούλης (58' Πασιάς), Γελαλής (74' Βλάχος).

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ Ο ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ

Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ πανηγύρισε ο Δαμασιακός, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 80’ ο Τσιάλτας με προβολή και με διπλή προσπάθεια, μετά από σέντρα του Καρέντζου.

Αρκετές χαμένες προσπάθειες είχε ο Αγγ. Λέτσιος, ενώ στο 30’ ο Νάτσης επιχείρησε σουτ, ο Μπαταβάνης απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε κόρνερ.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Χρόνης): Μιγδάνης, Γεωργαντζάς (88' Γκογκολιάνας), Αμπαζίδης, Ντόκος, Ιωαννίδης, Τσάλτας (90' Λέτσιος Αστ.), Νάτσης, Μουσιάρης, Λέτσιος Αγγ. (65’ Καρέντζος), Λούτσος, Σουγλής Κ. (79' Μπακαΐμης)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Φ. Γιαννακός-Λ. Τέας): Μπαταβάνης, Κατσανάκης, Πετράκης (70’ Καρβούνης), Μάντζαρης (88’ Καναβός), Ταστεμερίδης, Παυλόπουλος (60’ λ.τ. Αλαμάνης), Ζιώγας, Τλούπας, Κούμπρια (73’ λ.τ. Παπακωνσταντίνου), Χριστιανίδης, Γιαννολόπουλος.

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Σ’ ένα παιχνίδι πλούσιο σε φάσεις με καλό ρυθμό και ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, Φαλανιακός και ΠΟΕ μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πιο ενεργητικοί και δημιούργησαν ευκαιρίες από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η πρώτη ωστόσο μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε από την πλευρά του Φαλανιακού, όταν στο 10ο λεπτό ο Τσιάκος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή συμβολή των δοκών.

Τελικά η επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 18’ όταν ο Καραγκούνης με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Στο 21’ ο ΠΟΕ θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορά ασφαλείας στο σκορ και να είχε δώσει διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι, όταν ο Μπαρλαγιάννης έφυγε από ελεγχόμενη θέση, βρέθηκε απέναντι στον Μπιμπλιτζή, όμως το σουτ, που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Αντ’ αυτού ο Φαλανιακός κατάφερε στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί δύο στημένες φάσεις και να φτάσει στην ανατροπή. Αρχικά στο 37’ ο Σέσι με κεφαλιά μετά από φάουλ του Δημητρέλη ισοφάρισε σε 1-1 και στο 42’ ο Γ. Πανταζής και πάλι από φάουλ του Δημητρέλη έγραψε το 2-1 με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο ΠΟΕ μπήκε ξανά με επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 53’ μ’ ένα πολύ ωραίο γκολ του Συνάπαλου, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας.

Ο Φαλανιακός είχε ένα καλό 15λεπτο στη συνέχεια, στο οποίο πίεσε τον αντίπαλό του και δημιούργησε δύο επικίνδυνες στιγμές στο 60’ με τον Χρ. Λυγούρα και στο 62’ με τον Β. Λυγούρα.

Από κει και πέρα και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν σημειώθηκε η μεγάλη φάση κι έτσι το 2-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αγγελούλης (σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά) με βοηθούς τους κ. Δεδικούση και Πατέτσο.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς-Μ. Μαλαμάς): Μπιμπλιτζής, Παππάς (46’ Μάνικος), Μαχαίρας, Σούλι, Φλώρος, Λεσάι (46’ Β. Λυγούρας), Γ. Πανταζής, Σέσι, Ιωαννίδης, Δημητρέλης (59’ λ.τ. Χρ. Λυγούρας), Τσιάκος.

ΠΟΕ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Ι. Κυρίτσης, Δ. Σιαφαρίκας (75’ Νταμπόσης), Λαγός, Μπούσιας, Συνάπαλος, Β. Σακοράφας, Πετάνι (65’ Καλύβας), Ν. Μπαρλαγιάννης (84’ Κωνσταντινίδης), Ματούλας, Καραγκούνης.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε η Δόξα Αργυροπουλίου, η οποία επικράτησε στο γήπεδο Ροδιάς του Κιλελέρ με 4-2.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό σε εξέλιξη με τους τυπικά γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 30’ με τον Τσιάγκο, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 55’ ισοφάρισαν με τον Παπαχρήστο σε 1-1, ενώ στο 65’ ο Κουσιώρας που βγήκε τετ α τετ έκανε την ανατροπή 1-2. Στο 67’ ο Κουσιώρας είχε δοκάρι για το Κιλελέρ σε μια τριπλή τελική προσπάθεια (τα δύο πρώτα πλασέ αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα) για να φτάσουμε στο 72’ όταν ο Περήφανος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 για τη Δόξα.

Στο 80’ το Κιλελέρ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παλάσκας.

Η Δόξα ενέτεινε τις προσπάθειές της στα τελευταία λεπτά και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χατζηγρηγορίου, που σκόραρε στο 84’ και στο 90’, κατάφερε να φτάσει στη νίκη (4-2).

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Β. Νάρης): Μπαχτσιβάνος Στ/Α, Κακαζούκης, Μπαχτσιβάνος Στ/Χ, Βουγιατζής (50’ Χατζής), Περήφανος, Σαΐτης, Κουρμπάτι, Φουρτούνας, Γκαραγκούνης (65’ Χατζηγρηγορίου), Τσιάγκος, Ραμάι (80’ Κόκκορας).

ΚΙΛΕΛΕΡ (Φ. Πλίτσης): Καρυώτης, Γουρνάρης, Ζιόμπουρας (52’ Μίλι), Παλάσκας, Καρακάνος, Τάχας (87’ Κολοβός), Αργύρης, Φαρμάκας (52’ Κουσιώρας), Καρβούνης, Παπαχρήστος (80’ λ.τ. Κασιός), Γαγάρας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass