Κορυφαίος στον κόσμο ο Λούκα Μόντριτς

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 16:12

Ύστερα από πολλά χρόνια απόλυτης κυριαρχίας των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λούκα Μόντριτς ήρθε να μπει «σφήνα» στο δίδυμο και να κατακτήσει το βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της FIFA (Best Player FIFA).

Ο Κροάτης άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του τρίτου συνεχούς τίτλου της «βασίλισσας» στο Champions League, ενώ οδήγησε τη «Χρβάτσκα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Συνυποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ.
Το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας για το 2018 πήρε η Βραζιλιάνα Μάρτα.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Οδήγησε την Εθνική ομάδα της Γαλλίας στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μουντιάλ της Ρωσίας, στις 15 Ιουλίου 2018. Ο Ντιντιέ Ντεσάν παρέλαβε στο Λονδίνο το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για το 2018 (Best FIFA Coach), ύστερα από ψηφοφορία, για το επίτευγμά του να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στο δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους. Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός έγινε μόλις ο τρίτος άνθρωπος στα χρονικά του αθλήματος που κατόρθωσε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης (1998) και προπονητής (2018), μετά τους Μάριο Ζαγκάλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ.
Στον Μοχάμεντ Σαλάχ απονεμήθηκε το βραβείο της FIFA «Φέρεντς Πούσκας», για το γκολ που σημείωσε ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ (10 Δεκεμβρίου 2017). Το πρώτο βραβείο για τον κορυφαίο γκολκίπερ που θέσπισε η FIFA ανήκει στον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ
Την κορυφαία ενδεκάδα συνθέτουν οι: Νταβίντ Ντε Χέα (Ισπανία/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντάνι Άλβες (Παρί Σεν Ζερμέν), Ραφαέλ Βαράν (Γαλλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρσέλο (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκα Μόντριτς (Κροατία/Ρεάλ Μαδρίτης), Νγκολό Καντέ (Γαλλία/Τσέλσι), Εντέν Αζάρ (Βέλγιο/Τσέλσι), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα), Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία/Παρί Σεν Ζερμέν), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Γιουβέντους).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass