Ενας 18χρονος Τσαριτσανιώτης εντυπωσιάζει στο Kick boxing

ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟ 2017 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 22:30

Η Τσαριτσάνη είναι μια ιστορική κωμόπολη που διαχρονικά βγάζει ταλέντα, όπως έγινε με τον αείμνηστο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Γιώργο Μητσιμπόνα.

Στον χώρο του αθλητισμού κινείται και ένας 18χρονος, που αν και είναι μικρός σε ηλικία, η επιτυχία του είναι μεγάλη.

Πρόκειται για τον Κώστα Μαντζώκα, ο οποίος γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη της Ελασσόνας, στις 4 Μαρτίου 2001. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Kick boxing σε ηλικία 13 ετών στον Πολυνίκη Λάρισας με προπονητή τον Γιάννη Κοτρούτσο. Ως αθλητής εμφανίζει ήθος, σοβαρότητα και εξαιρετικές ικανότητες, έχοντας στο ενεργητικό του έως τώρα 19 νίκες και 1 ήττα. Στα δεκατέσσερά του χρόνια ανέβηκε στην πρώτη θέση στο Πανελλήνιο παίδων(2015) της ΕΟΜΑ στη Θεσσαλονίκη, που ήταν η αρχή για μια ανοδική πορεία με συνεχείς νίκες, με πιο σημαντική έως τότε, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο εφήβων της ΠΟΚ στην Αθήνα (2016), σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Την επόμενη χρονιά (2017) κατακτά την πρώτη θέση αν και 16 μόλις χρονών στο International Fight Club Open 2017 στην κατηγορία Κ1 ανδρών που εκτός από το χρηματικό έπαθλο, που κέρδισε, του εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ISKA που έγινε στην Αθήνα την ίδια χρονιά, ύστερα από τρεις συγκλονιστικούς αγώνες με δύο νοκ άουτ και μία νίκη, με ομόφωνη απόφαση των κριτών στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, κατακτώντας την πρώτη θέση. Ακολούθησε μια σειρά αγώνων με επίλεκτους αθλητές τους οποίους και κέρδισε, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια αρωγοί είναι οι γονείς του και ο προπονητής του Γιάννης Κοτρούτσος, ο οποίος είναι πολύ αισιόδοξος, για το μέλλον του αθλητή του: «Θεωρώ πολύ σημαντικό πως ένα παιδί σε αυτή την ηλικία όπως είναι ο Κώστας, δεν παρασύρεται από τις διακρίσεις του και δουλεύει πάρα πολύ, για να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Πιστεύω στις δυνατότητές του γιατί αγαπάει αυτό που κάνει και έχει τεράστια υπομονή, γνωρίζοντας πως μόνο με θυσίες έρχονται οι επιτυχίες. Σε ένα άθλημα όπως είναι το Kick boxing, πολλά εξαρτώνται από τη δουλειά, τη θέληση και την αγωνιστική ετοιμότητα που πρέπει να βρίσκεται ο αθλητής. Ο Μαντζώκας έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται και θεωρώ πως θα πετύχει τους στόχους του».

*Ο Κώστας Μαντζώκας συνεχίζει τις προπονήσεις του, παρακολουθεί και ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο Kick boxing σε παγκόσμιο επίπεδο, μελετώντας με τον προπονητή του τα επόμενα βήματα που θα τον καθιερώσουν πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε όλη αυτήν την προσπάθεια ευελπιστεί να βρεθεί ένας χορηγός που θα τον στηρίζει και θα του δίνει μεγάλη ώθηση στον αγώνα που κάνει για την καθιέρωσή του.

Την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο Μαντζώκας θα αγωνιστεί σε επίλεκτους αγώνες Kick boxing στο Στάδιο «Μπάμπης Χολίδης» στην Αθήνα και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να εκπροσωπήσει επάξια την Λάρισα και τον σύλλογό του.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass