Ποδόσφαιρο για... όλους

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 22:01

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για τους νέους, είναι για... όλους και καθώς το λέει η καρδιά τους, απολαμβάνουν αυτό που από μικροί αγάπησαν και συνεχίζουν να αγαπούν, παρότι περνούν τα χρόνια.


Χθες το απόγευμα λοιπόν, όσοι βρέθηκαν στο Αλκαζάρ θυμήθηκαν τα παλιά, στον αγώνα των παλαιμάχων της ΑΕΛ και της αντίστοιχης ομάδας των επιλέκτων Θεσσαλίας, που έστειλαν και μηνύματα, καθώς ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο ενώνουν.
«Ανταποδώσαμε τη φιλοξενία στον Βόλο, είμαστε ανοικτοί πάντα σε τέτοια παιχνίδια, έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά και γενικά θα κάνουμε στη συνέχεια αρκετά παιχνίδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς», τόνισε εκ μέρους των «βυσσινί» παλαιμάχων ο Ηλίας Σελιώνης.
Από την πλευρά των επιλέκτων Θεσσαλίας, ο πρόεδρος Θοδωρής Νάκας που κατάγεται από το Δαμάσι, επισήμανε τα εξής: «Φιλοξενήσαμε στο πρώτο παιχνίδι τα παιδιά και για μας είναι μεγάλη η τιμή που μας έκανε αυτή η ιστορική ομάδα, που όλοι μας καμαρώναμε εκείνοι την εποχή. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ, στον Βόλο ήμουνα ποδοσφαιριστής του Τυρνάβου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, για τον σημερινό αγώνα στο Αλκαζάρ. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο Τάκη Παραφέστα, που ήταν αρχηγός και πάντα είναι κύριος».

 

ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2-0
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως στη φιλική αυτή αναμέτρηση οι επίλεκτοι της Θεσσαλίας που είχαν αρχηγό τον Γιάννη Τόλια, κέρδισαν 2-0, χάρη σε γκολ που πέτυχαν στην επανάληψη ο Τσουρέλης με τον Τζοβάρα. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ, με τους οποίους αγωνίστηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας, είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο με τους Πλίτση, Παραφέστα, ενώ εντυπωσιακές αποκρούσεις πραγματοποίησε ο γκολκίπερ Αχιλλέας Γκούλιος, σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις, όποτε χρειάστηκε.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άψογη η διαιτησία του Γιώργου Λιόλιου, που είχε άξιους συνεργάτες τους Γιάννη Σαμπάνη, Γιάννη Κωστή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τον Λιόλιο αντικατέστησε επάξια ο Δημήτρης Κυρίτσης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ (Νίκος Βλαχούλης): Αχ.Γκούλιος, Παραφέστας, Παπαντωνίου, Ράμμος, Αβραμούλης, Λόης, Ντόσας, Κούγιας, Μπεριτζάς, Φ.Πλίτσης, Τιούτοιος (Μάγγος, Κ. Τσώτσος, Τσιτσιλής, Βασιλείου, Σελιώνης)
ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Ευάγγελος Αραβανόπουλος, Πέτρος Καρδιτσιώτης): Σαραφίδης, Πελεκάνος, Αρετόπουλος, Κουλαξής, Μάνος, Μάρας, Τόλιας, Νάκας, Τσουρέλης, Αναδιώτης, Βαγενάς (Κοκαλάρας, Ντούρας, Μουσιάρης, Αρβανίτης, Τσεκούρας, Τζοβάρας, Κρυονερίτης, Ζαμπίτογλου)

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Στον πάγκο της ΑΕΛ ήταν και οι παλαίμαχοι παίκτες Δημήτρης Ζάμπας, Γιάννης Αλεξούλης, ο γενικός αρχηγός της Κυπελλούχου ΑΕΛ το 1985 Γιώργος Λόκας και ο φροντιστής Χρήστος Τσιός.*Παρέα με τον γνωστό φίλο της ομάδας Σπύρο Θεοχαρίδη, παρακολούθησε τον αγώνα από τη θύρα 3 ο υπεύθυνος των ομάδων Κ-17 και Κ-19 της ΑΕΛ Οδυσσέας Κλάρας.
*Όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν με τον περιφερειάρχη της ΕΛΑΣ Γιάννη Τόλια, ο οποίος είναι απλός και ιδιαίτερα αγαπητός.*Στο Αλκαζάρ είδαμε επίσης τον πρόεδρο των παλαιμάχων του ΣΕΠΝΛάρισας Μανώλη Γαραζανάκη, τον γκολκίπερ Δημήτρη Κορδίστα, τους πρώην παράγοντες του Τοξότη Γιώργο Κορέστη, Κώστα Νάκη και τον πρόεδρο των παλαιμάχων του Απόλλωνα Λάρισας, Απόστολο Φωτάκη.*Και οικογένειες στο γήπεδο, με τα παιδιά και τη σύζυγο του Αλέξανδρου Αρετόπουλου Βασιλική, να χειροκροτούν τις προσπάθειες του γνωστού ρέφερι από τη Φαρκαδόνα, ο οποίος δέσποζε στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενουμένων.*Και δύο ατάκες του Ηλία Σελιώνη: «Παίζουμε με σύστημα 5-5-ντιπ...», «Ζεσταίνομαι γιατί είμαι ...Ηλιακός».*Το... τρίτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης παίχθηκε στα «Κίτρινα Γάντια», όπου οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ παρέθεσαν δείπνο στην ομάδα των επιλέκτων της Θεσσαλίας.*Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ που πρόσφεραν τρόφιμα στο Γηροκομείο της Λάρισας, τα Χριστούγεννα θα πάρουν μέρος σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη με τους παλαιμάχους του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και του Άρη, το οποίο διοργανώνει η εταιρεία φυσικού αερίου ZeniΘ. Επίσης θα συμμετάσχουν και σε τουρνουά του ΚΕΘΕΑ. *Συγχωριανοί από τη Μαγούλα Καρδίτσας, ο Περικλής Τσεκούρας (δεξιά) και ο Πέτρος Καρδιτσιώτης, παίκτες των επιλέκτων Θεσσαλίας, αναπολούσαν τα παιδικά τους χρόνια στο μικρό αυτό χωριό του γειτονικού νομού. *Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Νίκο Βλαχούλη, καθώς βρέθηκε στο γήπεδο ο πρόεδρος του Ευαγόρα Ρόδου Νίκος Φιλίππου με τον συγγενή του Γιάννη Γιαννακόπουλο, οι οποίοι θυμήθηκαν τα παλιά με τον προπονητή των «βυσσινί» παλαιμάχων.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass