ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΣΚΑΘ

Η Ολύμπια ξανά στο προσκήνιο

* ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΛΑΚΟΥ * ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2011 21:02 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:12
Η μια από τις δύο (η άλλη είναι ο ΓΣΛ) πιο ιστορικές ομάδες στο μπάσκετ της Λάρισας, η Ολύμπια επανέρχεται στο προσκήνιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γιώργος Μαλάκος πραγματοποίησε μια συνάντηση με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Λάρισας και αφού κατέστρωσαν το πλάνο δήλωσαν (προφορικά σε πρώτη φάση) τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ.
Φυσικά έκαναν χρήση του δικαιώματός τους και με αυτήν την κίνηση άφησαν... με το «αχ» τον Φοίβο Λάρισας που πρόσφατα κέρδισε τον αγώνα μπάραζ για την άνοδο.
Η Ολύμπια ιδρύθηκε το 1979 από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρη Ντούγκο. Από το 2004 η ομάδα αγωνιζόταν στην Α1. Τη σεζόν 2006/2007 αναδείχθηκε 7η στην κανονική περίοδο της Α1 κερδίζοντας 13 νίκες στους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ νικών λαρισινής ομάδας το οποίο κατείχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας από τη σεζόν 1980/1981 με 11 νίκες. Η είσοδός της στα πλέι-οφς ήταν η πρώτη στην ιστορία της. Με πρωτεργάτες τους Ματ Γουόλς, Σαβο Τζιγκάνοβιτς, Γιώργο Τσιάρα και Γιώργο Πρίντεζη η ομάδα βρέθηκε στα πλέι-οφς αντιμέτωπη με τον Άρη, όπου και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά, χάνοντας τον 2ο αγώνα στη Νεάπολη έπειτα από παράταση. Το 2009 η ομάδα προχώρησε σε συγχώνευση με την ΑΕΛ 1964 και η ονομασία της ομάδας άλλαξε απο ΚΑΕ Ολύμπια Λάρισας, σε Γ.Σ. Ολύμπιας Λάρισας. Τη σεζόν 2009-2010 βρέθηκε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος της Α1 και υποβιβάστηκε στην Α2. Φυσικά δεν δήλωσε συμμετοχή εκεί αλλά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ούτε εκεί αγωνίστηκε και έτσι υποβιβάστηκε στις τοπικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ολύμπια αναμένεται να συμπεριλάβει ως θυγατρική μια ομάδα που φέτος θα αγωνίζεται στο ίδιο πρωτάθλημα με εκείνη δηλαδή την Α1 ΕΣΚΑΘ. Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις κάτω από την... ομπρέλα τους να μπει και μια Ακαδημία Μπάσκετ που άρχισε να δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Λάρισας. Μαζί με τους άνδρες θα δοθεί και ανάλογη προσοχή στις γυναίκες που μέχρι πέρυσι αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για παίκτες και προπονητές και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.
ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΙΒΟ
Έντονη είναι η στεναχώρια που υπάρχει στις τάξεις του Φοίβου Λάρισας. Η ομάδα που πέρυσι αναδείχθηκε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ μπήκε στη διαδικασία των μπαράζ. Κέρδισε το ΓΣ Φαρσάλων και περίμενε να δει τι θα γίνει με το ΓΣ Βόλου. Οι Βολιώτες κέρδισαν εν τέλει την άνοδο στην Γ’ Εθνική και έτσι η θέση έμεινε κενή. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα άρχισαν να κάνουν και το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Όμως από προχθές το βράδυ το άφησαν στη μέση και είπαν πως πλέον το έχουν πάρει απόφαση πως δεν θα αλλάξουν (και δεν θέλουν πλέον) κατηγορία, ό,τι και να γίνει ό,τι και να τους προταθεί.
Ο ΔΕΛΗΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ
Σε μια άλλη ομάδα της Α1 ΕΣΚΑΘ τώρα στον Εθνικό είχαμε νέο προπονητή. Ο Δημήτρης Δεληχρήστος θα αναλάβει χρέη τεχνικού. Ο Δεληχρήστος θα είναι σε... διπλό ταμπλό φέτος. Θα είναι και μπασκετμπολίστας στον Φοίνικα αλλά και προπονητής σε μια ομάδα στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass