ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φαλανιακός: Μισός αιώνας ζωής

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2010 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Μισό αιώνα ζωής και σημαντικής προσφοράς στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου συμπλήρωσε φέτος ο Φαλανιακός. Ήταν το 1960 όταν ιδρύθηκε στη Φαλάνη ένα αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Φαλανιακός Φαλάνης» και από τότε άρχισε μια λαμπρή πορεία που διαρκεί μέχρι και σήμερα.
Τα 50 χρόνια ιστορίας του συλλόγου γιορτάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωση η διοίκηση του Φαλανιακού και στην οποία παρουσιάστηκε το επετειακό ημερολόγιο της ομάδας παράλληλά με την κοπή πίτας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος Δ.Σ. Γιάννουλης Καρανάσιος Δημήτριος, οι αντιδήμαρχοι Γκόλτσιος Δ. και Ζιώγας Β., οι πρώην Δήμαρχοι Λυγούρας Αντ. και Αράπκουλε Δ., οι δημοτικοί σύμβουλοι Χύτας Δ., Μπζιώτας Αθ. και Κυρίτσης Ε. (και πρόεδρος ΛΕΦΑΜ), ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παπακωνσταντίνου Γ. και τα μέλη Καρυώτης Ρ. και Καρακίτσιος Δ., ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ. Γρηγορίου Ζ., το μέλος Λεωνιδάκης Δ., ο πρώην κοινοτάρχης Καρυώτης Ι., ο πρόεδρος του Ατρόμητου Δασοχωρίου, Κωστορέλος Δ., εκπρόσωποι του Σμόλικα Κουτσουνάκης Μ. και Τσιόπας Β., ο εκπρόσωπος της Δήμητρας Γιάννουλης Τσιώτρας Ζ., οι παλαίμαχοι της Α.Ε.Λ. Παραφέστας Τ. και Τσιτσιλής Αθ., αρκετοί πρώην παράγοντες, παλαίμαχοι παίκτες, και αρκετοί φίλοι της ομάδας.
Η ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Φαλανιακού, σύμφωνα με μαρτυρίες -αναμνήσεις μεγάλων σε ηλικία κατοίκων της Φαλάνης ξεκινά το πρώτο τέταρτο του 20ού αιώνα (περίπου τη δεκαετία του 1920-1930), Την αποτελούσαν οι νέοι της κοινότητας, παίζοντας μεταξύ τους ποδόσφαιρο και πολλές φορές φιλικά παιχνίδια με γειτονικές κοινότητες.
Σταθμός στην ιστορία του Φαλανιακού, σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, είναι το έτος 1960, καθώς εκείνη τη χρονιά ιδρύεται στη Φαλάνη αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ ΦΑΛΑΝΗΣ».
Ήταν ο μοναδικός αθλητικός πυρήνας που συγκέντρωνε τα ενδιαφέροντα των νέων της Φαλάνης. Δεν υπήρχαν άλλα αθλήματα, το ποδόσφαιρο γύμναζε τους νέους και ψυχαγωγούσε του μεγαλύτερους,
Ο Φαλανιακός στη συνέχεια λαμβάνοντας επίσημα μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα του Ν. Λάρισας διέγραψε μία λαμπρή πορεία,
1961-62: Πρωταθλητής Γ’ Ερασιτεχνικής
1963-64: Πρωταθλητής Β’ Ερασιτεχνικής
1969-70: Πρωταθλητής Β’ Ερασιτεχνικής
1971-72: Φιναλίστ Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας
1976-77: Δευτεραθλητής Α’ κατηγορίας - Άνοδος στην Εθνική Ερασιτεχνική
1978-79: Φιναλίστ Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας
1979-80: Πρωταθλητής Α’ Ερασιτεχνικής Β' ομίλου
1986-87: Κυπελλούχος Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας
1990-91: Δευτεραθλητής Α’ Ερασιτεχνικής - Άνοδος στη Δ' Εθνική
1992-93: Πρωταθλητής Α' Ερασιτεχνικής - Άνοδος στη Δ' Εθνική
2001-02: Πρωταθλητής Α' Ερασιτεχνικής - Άνοδος στη Δ' Εθνική
2002-03: Κυπελλούχος Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας
Στο διάστημα αυτό η ομάδα ανέδειξε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, από τους οποίους πολλοί στελέχωσαν επαγγελματικά σωματεία του Νομού Λάρισας και όχι μόνο.
1. Κυρίτσης Λεωνίδας - Α.Ε.Λ.
2. Καμπίσιος Αναστάσιος - Α.Ε.Λ.
3. Παραφέστας Δημήτριος - Α.Ε.Λ.
4. Λυγούρας Αδάμος - Α.Ε.Λ.
5. Τσιτσιλής Αθανάσιος - Α.Ε.Λ.
6. Μπουφίκος Αναστάσιος - Α.Ε.Λ.
7. Μανδραβέλης Θεόδωρος - Α.Ε.Λ. - Κοζάνη
8. Χασιώτης Στέλιος - Απόλλων Λάρισας - Εδεσσαϊκός - Πανιώνιος - Εθνικός Αστέρας
9. Κουτσούκης Δημήτριος - Α.Ε.Λ.
10. Καρακίτσος Αποστόλης - Απόλλων Λάρισας
11. Καστανούλιας Αναστάσιος - Α.Ε.Λ.
12. Ιγκλέζος Ιωάννης - Α.Ε.Λ.
13. Μιχαλές Ιωάννης - Α.Ε. Τυρνάβου
14. Κουκούλης Αστέριος - Απόλλων Λάρισας
Ο ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ (κατά αλφαβητική σειρά)
Αλατάς Δημήτριος του Ευάγγελου, Αλατάς Χρήστος του Δημητρίου, Καρακίτσος Ευάγγελος του Δημητρίου, Καρακίτσος Νικόλαος του Δημητρίου, Καραμούστος Ιωάννης του Αθανασίου, Καρυώτης Βασίλειος του Μενελάου, Καρυώτης Ειρηναίος του Ιωάννη, Καστανούλιας Ιωάννης του Ηλία, Κυρίτσης Γεώργιος του Αστερίου, Κυρίτσης Ιωάννης του Αριστομένη, Λυγούρας Κωνσταντίνος του Βασιλείου, Μπακαλάκης Απόστολος του Χρήστου, Μπαλάς Γεώργιος του Δημητρίου, Μπέλλος Κωνσταντίνος του Ιωάννη, Μπλάνας Ιωάννης του Γεωργίου, Ντανίκας Δημήτριος του Ιωάννη, Παπακωνσταντίνου Σπυρίδων του Ιωάννη, Σουλούλης Βασίλειος του Δημητρίου, Σούρλας Παυσανίας του Γρηγορίου, Ζούρλας Νικόλαος του Γρηγορίου.
ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (κατά αλφαβητική σειρά)
Αγγελακόπουλος Άγγελος, Ανδρέου Νικόλαος, Δελφος Βασίλειος, Καμάκας Γεώργιος, Καστανούλιας Αναστάσιος, Κοντοπάννης Ιωάννης, Λαμπρονίκος Άγγελος, Λόλλας Χρήστος, Λυγούρας Κωνσταντίνος, Μιχαλές Ιωάννης, Μπαλλάς Δημήτριος, Μπαλντούμης Σπυρίδων, Ντανίκας Γεώργιος, Παπαγιάννης Ιωάννης, Παπακωνσταντίνου Βασίλειος, Συράκης Άρης, Τσιτσιλής Αθανάσιος, Χασιώτης Ιωάννης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass