ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΚΟΡ 19 ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ (!)

Ο «βομβιστής» από τα… Τρίκαλα

«ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΜΕΤΖΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2009 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:12
Αυτό όντως δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Ούτε δέκα, ούτε δεκαπέντε, αλλά δεκαεννιά ολόκληρα τρίποντα σημείωσε ένας μόνο παίκτης σε ένα μόνο παιχνίδι διάρκειας σαράντα λεπτών. Ο Γιώργος Κουρμέτζας στο πρόσφατο ματς για το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ ανάμεσα στον Ιπποκλή και τα Σέλλανα σημείωσε 57 πόντους όλους με τρίποντα που συνολικά ήταν 19, οδηγώντας την ομάδα του σε μια εντυπωσιακή νίκη με τελικό σκορ 144-39. Εντάξει ο αντίπαλος μπορεί να μην ήταν και ο πιο… ισχυρός αλλά ένας παίκτης και μόνος του να είναι στο γήπεδο τόσα τρίποντα σε σαράντα λεπτά δεν μπορεί να βάλει. Συνολικά είχε ποσοστό 19/27 και αναλογικά σηκωνόταν να σουτάρει εύστοχα κάθε δύο λεπτά. Ο Γιώργος Κουρμέτζας γεννήθηκε πριν από 35 χρόνια στη Λάρισα και η πορεία του στο μπάσκετ συνδέθηκε με ομάδες των Τρικάλων καθώς εκεί μετακόμισε στα επόμενα χρόνια. Η πρώτη του επαφή με την πορτοκαλί μπάλα έγινε όταν ήταν δέκα ετών μόλις. Ξεκίνησε από τον Δαναό παίζοντας συμπαίκτης με τον Ευθύμη Ρεντζιά και στη συνέχεια μετεγράφη στην Αθήνα και στον Σπόρτιγκ για την Α1 (με συμπαίκτη τον Δημήτρη Παπανικολάου). Το 1994 ακολούθησε η Δράμα και ο ΚΑΟΔ και μετά γύρισε στα Τρίκαλα και στον Δαναό. Εν συνεχεία έπαιξε με τη φανέλα των Ίκαρων Τρικάλων. Μετά τους Ίκαρους σειρά είχε η Κρήτη και ο ΟΦΗ, ενώ έπειτα πήγε στο Βόλο για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Μετά τους «ερυθρόλευκους» γύρισε και πάλι στα Τρίκαλα για να παίξει στον ΑΣ Τρικάλων και να τον βοηθήσει να πάρει την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Πέρασε λίγο από την Κω και τον Ιπποκράτη και πριν πάει στην τωρινή του ομάδα που είναι ο Ιπποκλής φόρεσε για λίγο και την φανέλα του Αίολου Τρικάλων. Σε όλα αυτά φυσικά να προσθέσουμε και συμμετοχές στην Εθνική ομάδα των Εφήβων. Μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο μπάσκετ δηλαδή.
Η «Ε» επικοινώνησε με τον έμπειρο παίκτη για το ρεκόρ του και τα όσα μας είπε είναι πράγματι ενδιαφέροντα
* Γιωργο πρώτα απ΄ όλα πες μας κάτι απλό. Τα μετρούσες όταν τα έβαζες;
- Να σου πω την αλήθεια στην αρχή ναι, τα μετρούσα, όμως μετά έχασα το μέτρημα. Δεν μπορούσα να τα μετρήσω. Τα μετρούσαν τα παιδιά από τον πάγκο.
* Πώς κατάφερες κάτι τέτοιο;
- Στην αρχή έβαλα πέντε στα πέντε. Αυτό στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπήκα ζεστός και είχα καλό χέρι. Μου πήγαινε δηλαδή από πολλές πλευρές που σηκωνόμουν. Στη συνέχεια στο ημίχρονο είχα 9/13 και σαν στόχο σκεφτόμουν στα αποδυτήρια να ξεπεράσω τα δέκα.
*Εσύ σε λίγο όμως θα ξεπερνούσες και τα είκοσι...
- Στο τέλος αυτό είχα σαν στόχο να σου πω την αλήθεια. Να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται.
* Δίποντα και βολές είχες σε αυτό το ματς;
- Σούταρα δύο δίποντα αλλά δεν έβαλα κανένα και από βολές ούτε που προσπάθησα να σου πω την αλήθεια. Μου φαινόταν πως ήταν η μέρα μου και αποδείχτηκε πως ήταν τελικά.
* Συνολικά ποιο ήταν το ποσοστό σου από τα 6.25;
- Έβαλα 19 στα 27 που επιχείρησα. Όχι και άσχημα, ε;
* Στο παρελθόν είχες ξανά ανάλογη περίπτωση;
- Μια φορά είχα πετύχει 7 στην Β΄ Εθνική παίζοντας στον ΚΑΟ Δράμας.
* Να υποθέσουμε πως επόμενος στόχος σου είναι να πετύχεις 20 τώρα, έτσι;
- Ναι, γιατί όχι. Εξήντα πόντοι με τρίποντα. Καλή ιδέα...
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΠΡΕΜΕΤΗ
Ο Γιώργος Κουρμέτζας (που μέσω της «Ε» ήθελε να δώσει πολλά αθλητικά χαιρετίσματα στον Βαγγέλη Αλεξανδρή και στον Νέστορα Κόμματο, τους οποίους εκτιμά και σέβεται ιδιαίτερα για τα μπασκετικά και όχι μόνο κατορθώματα) κατάφερε να ξεπεράσει κάποιο ρεκόρ που κατείχε ένας άλλος Θεσσαλός ο Λάκης Πρεμέτης. Με μια μικρή έρευνα που κάναμε βρήκαμε πως ο Πρεμέτης (πρώην παίκτης του ΓΣΛ, τότε όμως του Σπόρτιγκ Τρικάλων) είχε πετύχει 18 τρίποντα σε ένα ματς, κόντρα στον Τύρναβο. Με 17 ακολούθησε ο Παπαδημητρίου, με 16 o Πουλίδης, με 12 ο Γ. Γιαννόπουλος, ενώ άξιο αναφοράς είναι το ρεκόρ ευστοχίας στην Α1 του Παναγιώτη Γιαννάκη όταν σε ένα αγώνα πέτυχε 9/11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass