ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ» ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΓΣΛ, γίνεται μόδα...

* Συλλεκτικό εισιτήριο, μασκότ, τσιρλίντερς αλλά και νίκη επί του Αγρινίου με 81-62 * Κορυφαίος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος * Απόδοση έκπληξη ο Νταλός

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2015 7:56

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Ο αθλητισμός της Λάρισας πάντα είχε κάτι το ξεχωριστό ανάλογα με τη χρονιά που διήνυε... Και φέτος η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τον ΓΣΛ που εμφανίζεται στο προσκήνιο μετά από εννέα χρόνια σαν αυτόνομος και έξι χρόνια σαν συγχωνευμένος με την Ολύμπια. Στη χθεσινή πρώτη εμφάνιση επί λαρισινού εδάφους στο υπέροχο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης τα είχε όλα... Συλλεκτικό εισιτήριο, μασκότ, τσιρλίντερς, πάνω από χίλιους φιλάθλους (στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες) αλλά αυτά δεν θα είχαν καμία αξία αν δεν συνοδεύονταν με μια καλή εμφάνιση και νίκη επί του Αγρινίου με 81-62.

Ο αναγεννημένος ΓΣΛ έδειξε μια απίστευτη οργάνωση για ομάδα περιφερειακή και από πού να αρχίσουμε... Μπαίνοντας στο γήπεδο μαζί με το εισιτήριο ο κάθε φίλαθλος έπαιρνε και ένα συλλεκτικό χαρτί για να θυμάται (ειδικά οι παλαιοί συγκινήθηκαν) την επιστροφή του στον χώρο του μπάσκετ, στη συνέχεια απολάμβανε κάποιος χορευτικό σόου που επιμελήθηκε ο Χρήστος Κατούνας και τα μικρά αυτά κορίτσια αποθεώθηκαν, ενώ η μασκότ ο «Λάρι» εκτός από τις δεκάδες selfies που έβγαλε με μικρούς φίλους μοίρασε και πολλές μπάλες, έκανε δε και την κλήρωση για μια δωροεπιταγή 100 ευρώ στο ημίχρονο του αγώνα από χορηγό της ομάδας.

Αγώνας... σόου που χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Μια νότα ξεχωριστή για τον λαρισινό αθλητισμό που αξίζει κάποιος να δει για το τελετουργικό του.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Βέβαια αυτό το σόου θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα αν ο ΓΣΛ αγωνιστικά δεν πρόσφερε θέαμα και δεν πετύχαινε μια καθαρή νίκη με 81-62 σε έναν αγώνα που από την αρχή φάνηκε ότι έχει το «πάνω χέρι» απέναντι σε μια ομάδα που εμφανίσθηκε με παίκτες που η γύμνασή τους δεν φάνηκε ιδιαίτερα αφού δεν ενισχύθηκαν σημαντικά μια και φέτος βρίσκονται στη σκιά του Αστακού που είναι στη «γειτονιά» τους..

Ο ΓΣΛ συνδυάζει την εμπειρία των Λεπενιώτη, Παπαχρήστου, Μπόγδανο, με το σφρίγος νεαρών παικτών που ίσως αποτελούν το μέλλον μιας ομάδας που θα φθάσει μέχρι την Α1 εθνική κατηγορία (ο Βαβάτσικος και ο Νταλός είναι ικανοί να δημιουργήσουν έναν πυρήνα).

Ο Πρίμορατς έβαλε τους παίκτες του να πιέζουν σε όλο τον αγώνα σε όλο το γήπεδο με πολλές «παγίδες» στο κέντρο του γηπέδου αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους και στο 12’ ο ΓΣΛ έφυγε μπροστά με 27-13 αλλά εκεί ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν σε μονόλογο ο διαιτητής Δεληγιαννίδης με περίεργες αποφάσεις (εξόργισε μέχρι και τον παλαίμαχο Μιχάλη Σπηλιώτη που διακρίνεται για την ολύμπια ηρεμία του) έφερε το ημίχρονο σε 42-33. Αδιανόητο μια ομάδα που είναι διαρκώς μπροστά να έχει διπλάσια φάουλ από την αντίπαλό της και να δέχεται αρκετές τεχνικές ποινές.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε με το ίδιο μοτίβο και ο ΓΣΛ ήταν μπροστά με 50-35 (24’) αλλά κάπου εκεί η κόπωση των Λεπενιώτη, Παπαχρήστου, Μπόγδανου από τη διαρκή πίεση έφερε τον αγώνα στο 54-50 (29’) αλλά το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν του... Λαμπρόπουλου. Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ στο Αίγιο και ένας άλλος ο Βασίλης στον ΓΣΛ που ξαναέφυγε μπροστά με μια πεντάδα νεαρών (Τσιαμπαλή, Γοργόλη, Λαμπρόπουλου, Βαβάτσικου, Νταλού) έφερε τη διαφορά πάλι σε διψήφιο αριθμό πόντων. Δίκαιο το τελικό 81-62.

Από τους παίκτες κορυφαίοι οι: Λαμπρόπουλος, Νταλός (αποκάλυψη) και εγγύηση το «τρίο» των Λεπενιώτη, Μπόγδανου, Παπαχρήστου. Μας άρεσε ο Τσιαμπαλής σε κρίσιμα σημεία ενώ ο Βαβάτσικος έδωσε πολλές λύσεις. Παιδί λαρισινό με πληθωρικά προσόντα.

Σίγουρα ο Αγγελόπουλος δεν ήταν στη μέρα του αλλά και ο Γοργόλης με τον Τσιαβέ μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Το παιχνίδι είχε ιδανικό φινάλε με τον μικρό της παρέας τον Χανέλι να βάζει το τελευταίο «τρίποντο» της αναμέτρησης.

Ο ΓΣΛ δεν ξέρουμε αν θα πετύχει την άνοδο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα φέρει κόσμο στο γήπεδο και το άθλημα στη Λάρισα θα βρεθεί σε καλύτερη πορεία.

Από την ομάδα του Αγρινίου μας άρεσε ο Ναούμης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

«Αν τρομοκρατική οργάνωση είναι μια συντεταγμένη ομάδα αποτελούμενη από έναν σκληρό πυρήνα προσώπων, με επικεφαλής και αρχηγό τον καθοδηγητή της ομάδας και σκοπό δράσης την διάπραξη αδικημάτων (όχι κατ’ ανάγκη στρεφομένων κατά των έννομων αγαθών της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας) με τον εξαναγκασμό πολιτών σε συμπεριφορές που δεν επιθυμούν οι ίδιοι αλλά υπό τον φόβο αντιποίνων αποδέχονται, τότε αυτό που ζούμε τα τελευταία 24ωρα στον χώρο της διαιτησίας καλαθοσφαίρισης, δεν υπάρχει δυνατότητα να χαρακτηριστεί διαφορετικά» ανέφερε πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΔΚΕ και βλέποντας τη διαιτησία των Δεληγιαννίδη, Τσιάπανου... τρομοκρατήθηκαν όλοι στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια ήταν πολύ καλοί και οι δύο. Αυτά που συμβαίνει στον χώρο της διαιτησίας φέτος στο μπάσκετ κάνει πολύ κόσμο καχύποπτο... Και οι διαιτητές φέτος πρέπει ναι είναι ακόμα πιο προσεχτικοί στα σφυρίγματά τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 42-33 (ημ.), 60-52,81-62 (τελικό)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γ.Σ. Λάρισας 1928 (Πρίμορατς): Κουσιάντζας, Τσιαμπαλής 11 (3), Γοργόλης 4, Παπαχρήστος 11 (1), Λαμπρόπουλος 18 (5), Μπόγδανος 7, Τσιαβές 4, Νταλός 2, Αγγελόπουλος 8, Βαβάτσικος 10, Χανέλι 3 (1), Λεπενιώτης 3.

Α.Ο. Αγρινίου (Μηριούνης): Μπερερής 9, Τσιρώνης 2, Παραπούρας, Ναούμης 15 (2), Μπαρούχας 11 (2), Σκαρλάτος 4, Μήτσου 8, Γεωργούλας 9 (1), Αναστασάκης 2, Πουρνάρας 2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Αργος Ορεστικό-Πιερικός Αρχέλαος      78-73

Στρατώνι-Αίολος Αστακού 65-86

ΓΣ Λάρισας-Αγρίνιο          81-62

Καστοριά-ΕΑΚ Θεσσαλονίκης    72-65

Ιωνικός Ιωνίας-Ερμής Λαγκαδά  53-62

Πολύγυρος-Ευκαρπία      76-59

Τιτάνες Παλαμά-Ανατόλια 65-83

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ανατόλια  4

2. Αίολος Αστακού 4

3. ΓΣΛ         3

4. Πιερικός Αρχέλαος       3

5. Άργος Ορεστικό  3

6. Πολύγυρος         3

7. ΕΑΚ Θεσσαλονίκης      3

8. Ευκαρπία 3

9. Αγρίνιο     3

10. Στρατώνι 2

11. Ιωνικός Ιωνίας  2

12. Τιτάνες Παλαμά          2

13. Καστοριά         2

14. Ερμής Λαγκαδά         2

15. ΑΕΛ       -

* Η ΑΕΛ έχει δύο αγώνες λιγότερους. Ερμής Λαγκαδά και Καστοριά έχουν από έναν.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η, 18/10)

Πιερικός Αρχέλαος-Στρατώνι

Αίολος Αστακού-ΓΣ Λάρισας

Αγρίνιο-Καστοριά

ΑΕΛ-Ιωνικός Ιωνίας

Ερμής Λαγκαδά-Πολύγυρος

Ευκαρπία-Ανατόλια

Τιτάνες Παλαμά-Αργος Ορεστικό

Ρεπό ΕΑΚ Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass