Οι νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης σε όλη τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2016 19:29 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιαν 2016 19:54

 

 

Χωρίς ανατροπές, από τα αποτελέσματα που ανέδειξε η ψηφοφορία των διευθυντών σχολείων, για τις θέσεις των διευθυντών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, αναδείχθηκαν για τη θέση του διευθυντή της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο κ. Σωτήρης Βούλγαρης και αντίστοιχα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο κ. Ιωάννης Καψάλης, μετά την τελική αξιολόγηση των μορίων τους, που ανακοινώθηκε χθες.

Πρόκειται για τους υποψήφιους που στήριξε η πλειονότητα της βάσης των εκπαιδευτικών στις εκλογές, ενώ συγκέντρωσαν και τα περισσότερα μόρια μεταξύ των υποψηφίων τους και μετά τις προσωπικές τους συνεντεύξεις.

Οι τελικοί πίνακες με τους νέους διευθυντές, των οκτώ διευθύνσεων εκπαίδευσης, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και οι υποψήφιοι που επιθυμούν, δύνανται να υποβάλουν ενστάσεις εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ημερών, ήτοι μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15:00, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23 - Λάρισα, Fax: 2410-539219).

Με το πέρας της προθεσμία αυτής και εφόσον δεν υποβληθούν ενστάσεις, κατά των τελικών πινάκων ανάδειξης των νέων διευθυντών, τότε άμεσα και συγκεκριμένα σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του υπουργείου παιδείας, από 27/1/2016 έως 29/1/2016 αναμένεται η πρόταση τοποθέτησης διευθυντών Εκπαίδευσης από τα Συμβούλια Επιλογής και η απόφαση τοποθέτησης διευθυντών Εκπαίδευσης, από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την 1η Φεβρουαρίου 2016, αναλαμβάνουν υπηρεσία οι νέοι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΟΙ ΟΚΤΩ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σύμφωνα με τους τελικούς πίνακες, που ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, οι νέοι διευθυντές στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας είναι οι εξής:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

-Δ.Π.Ε. Λάρισας: Σωτήρης Βούλγαρης

-Δ.Π.Ε. Καρδίτσας: Ευθυμία Μητσιάδη

-Δ.Π.Ε. Μαγνησίας: Γεώργιος Πολύζος

-Δ.Π.Ε. Τρικάλων: Χρήστος Μπουλούμπασης

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

-Δ.Δ.Ε. Λάρισας: Ιωάννης Καψάλης

-Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας: Μιχαήλ Παπανούσκας

-Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας: Σωκράτης Σαβελίδης

-Δ.Δ.Ε. Τρικάλων: Βασιλική Κάκλα

Να σημειωθεί ότι μετά και την τελευταία φάση της νέας διαδικασίας επιλογής διευθυντών, που ήταν οι προσωπικές συνεντεύξεις τους, η

διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ανάφερε στην «Ε», σχετικά με τους υποψήφιους: «Στην πλειονότητά τους, οι υποψήφιοι ήταν υψηλού επιπέδου και με εξαιρετικά προσόντα.

Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά. Όσο αφορά στις συνεντεύξεις τους, περιλάμβαναν διοικητικού, εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού περιεχομένου θέματα, στα οποία οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν θαυμάσια».

ΚΕΝΕΣ ΔΙΕΘΥΝΤΙΚΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τόσο ο κ. Βούλγαρης, όσο και ο κ. Καψάλης, ήταν διευθυντές σε σχολεία της Λάρισας και με την επιλογή τους στις θέσεις των νέων διευθυντών εκπαίδευσης, μένουν κενές οι διευθυντικές …καρέκλες τους, σε αυτά.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα πρέπει μέσα στον Φεβρουάριο, να γίνουν και πάλι οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάδειξη νέων διευθυντών, μεταξύ των οποίων και εκλογές του διδακτικού προσωπικού τόσο στο 33ο δημοτικό σχολείο Λάρισας που ήταν διευθυντής ο κ. Βούλγαρης, όσο και στο λύκειο Γιάννουλης, που ήταν διευθυντής ο κ. Καψάλης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass