ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πολωνοί φοιτητές στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής στην Ελάτεια

Δημοσίευση: 19 Απρ 2016 0:05

Οι φοιτητές της σχολής Αγρο-Επιχειρηματικότητας του κέντρου Zespόl Szkόt Centrum Ksztatcenia Rolniczego Jabloniu της Πολωνίας, που βρίσκονται, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS, στην περιοχή της Λάρισας, πραγματοποίησαν, εκπαιδευτική επίσκεψη στον πολιτιστικό πολυχώρο του «Μουσείου Θεσσαλικής Ζωής» της οικογένειας Συρμακέζη, στην Ελάτεια.

Κατά την επίσκεψή τους οι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου και ιδιαίτερα στις αίθουσες με τα εργαλεία της παραδοσιακής γεωργίας όπου και έγινε μια ιδιαίτερη διαδραστική συζήτηση, με θέμα τη σημασία της παιδείας στην ανάπτυξη της γεωργίας.

Ακολούθησε παρουσίαση των βασικών αρχών για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και τη διαδικασία έκθλιψης για την παραγωγή του λαδιού. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ελιές και το λάδι, παραγωγής του βιολογικού ελαιώνα του μουσείου.

Η παραμονή της ομάδας στην περιοχή της Λάρισας θα είναι πολυήμερη. Με επίκεντρο το ξενοδοχείο Golden Sun στα Μεσάγγαλα, θα επισκεφθούν πολλές παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες αγροτικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Όπως ανάφεραν οι διοργανωτές: «Η επίσκεψη των φοιτητών αναδεικνύει και την ανάγκη για ένα νέο σύνθετο μείγμα τουρισμού, παράδοσης, τεχνολογίας, παιδείας, γεωργίας, διατροφής και περιβάλλοντος. Και ολόκληρη η περιοχή της Λάρισας, μπορεί σίγουρα να παίξει μακροπρόθεσμα ρόλο πρωτοπόρου στην κατεύθυνση αυτή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass