Δράσεις συνεργασίας σχολικών συμβούλων με την αντιδημαρχία παιδείας

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2016 17:28 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Σεπ 2016 17:40

Με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Αλέξη Μπατζανούλη, συναντήθηκαν οι σχολικοί σύμβουλοι δημοτικής εκπαίδευσης, προσχολικής αγωγής ν. Λάρισας και ειδικής αγωγής- εκπαίδευσης Θεσσαλίας. 

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα παιδείας και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν, σε πολλαπλά επίπεδα. Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος ήταν ιδιαίτερα θετικός στη διοργάνωση  από κοινού με τους σχολικούς συμβούλους, επιμορφωτικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων, τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο για γονείς, αλλά και για το ευρύτερο κοινό της πόλης μας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των σχολείων, για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ο κ. Μπατζανούλης έδειξε θετική διάθεση να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης κατατέθηκε η πρόταση να λειτουργήσει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας τμήμα επιστημονικών/παιδαγωγικών βιβλίων, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι εκπαιδευτικοί της περιοχής.

Υπήρξε θετική στάση για τη συμμετοχή σε δράσεις, όπως «Λογοτεχνία και Γλώσσα», «Μελοποιημένη ποίηση» και «Δικαιώματα του παιδιού». Ακόμη κατατέθηκαν προτάσεις για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου των σχολείων, ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά. Επιπλέον συζητήθηκε η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών κατά τα Σαββατοκύριακα ή/και τις διακοπές, ώστε να αναλώνεται δημιουργικά από τα παιδιά σε χώρους του Δήμου. Η διάθεση συνεργασίας σε όλα τα παραπάνω ζητήματα ήταν αμοιβαία και κάποια δρομολογήθηκαν ήδη προς υλοποίηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass