Ψηφίσματα συμπαράσταση στη δικαστική περιπέτεια του προέδρου του Συλλόγου δασκάλων Λάρισας

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 20:59

Ψηφίσματα συμπαράστασης, στη δικαστική περιπέτεια του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, ανακοίνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας και αντίστοιχα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Υπαίθρου ν. Θεσσαλονίκης. Αναλυτικότερα:

-Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, επειδή ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας προάσπισε, όπως επιβάλλει ο ρόλος του, τα συμφέροντα των μελών του.
Σε μια περίοδο που οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο του «κουαρτέτου» με τη δεύτερη αξιολόγηση, των νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών πολιτικών που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται και να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή άσκησαν τα καθήκοντά τους.
Η αγωνιστική παρουσία και η δράση στους μαζικούς χώρους δεν φιμώνεται, δεν απειλείται, δεν τρομοκρατείται.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαραστέκεται στο διωκόμενο συνάδελφο Δημήτρη Παπαποστόλου και απαιτεί να σταματήσει αμέσως η δίωξή του. Στη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, θα παρευρεθεί μέλος της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».
-Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Υπαίθρου ν. Θεσσαλονίκης:
«Ο Σύλλογος Δ/Ν Υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης εκφράζει ομόφωνα την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, στον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας « Κωνσταντινος Κουμας », οποίος σύρεται από την πρώην Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στα δικαστήρια -γεγονός πρωτοφανές για τα τοπικά συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά δεδομένα- σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης.
Είναι ανεπίτρεπτο, στέλεχος της Εκπαίδευσης να καταφεύγει στα δικαστήρια με σκοπό τη φίμωση της συνδικαλιστικής δημόσιας έκφρασης.
Τα συνδικάτα δε φιμώνονται, δεν απειλούνται, δε διώκονται καθώς δε νομοθετούν και δε δικάζουν κανένα, προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους, εντός των ορίων του καταστατικού του συλλόγου.
Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικοοικονομική περίοδο, που οι κατακτήσεις αλλά και η ίδια η διαβίωση των εργαζόμενων βρίσκονται στο στόχαστρο απαράδεκτων πολιτικών, είναι ανεπίτρεπτο να στοχοποιούνται συνδικαλιστικά στελέχη. Η αγωνιστική δράση και η παρουσία στους μαζικούς χώρους, δε φιμώνεται, δεν απειλείται, δεν τρομοκρατείται.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πάντα ενωμένο υπερασπίστηκε μαχητικά και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελεύθερη έκφραση, κάθε συναδέλφου και συνδικαλιστικού οργάνου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass