ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Καταλήψεις γιατί δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα!

* Ενημερωτική συνάντηση γονέων σήμερα το απόγευμα στο σχολείο * «Καλοδεχούμενα» τονίζει ο Σύλλογος του 37ου Νηπιαγωγείου

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 14:45

Έτοιμοι να βάλουν λουκέτο στο Δημοτικό Σχολείο της Τερψιθέας εμφανίζονται γονείς στην είδηση πως το σχολείο θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα από το Κουτσόχερο.

Σε συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι με τη διευθύντρια του σχολείου γονείς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την απόφαση που προβλέπει παιδιά από τον οικισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο να παρακολουθούν τα μαθήματά τους τις απογευματινές ώρες στο σχολείο της Τερψιθέας. Σε δηλώσεις τους στην «Ε» επισημαίνουν ότι «δεν θέλουμε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας για λόγους υγιεινής και ασφάλειας. Αν δεν εισακουστεί το αίτημά μας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κατάληψη στο σχολείο».

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στον χώρο του σχολείου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση την οποία συγκαλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με την παρουσία και ιατρού για να απαντήσει στα ερωτήματα των γονιών που ανησυχούν. Υπάρχουν ωστόσο γονείς που αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι «δεν θα δεχτούμε ενημέρωση από γιατρό που εργάζεται για κάποια Μ.Κ.Ο. αλλά μόνο από έναν νοσοκομειακό γιατρό. Θέλουμε να δούμε τα βιβλιάρια με τα εμβόλια, τις υπογραφές των ιατρών που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά αυτά έχουν εμβολιαστεί και σε περίπτωση που το αίτημά μας δεν εισακουστεί θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις», τονίζοντας συγχρόνως ότι «θέλουμε την ηρεμία μας. Υπάρχουν κλειστά σχολεία που μπορούν να πάνε εκεί τους πρόσφυγες. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μαζί τους. Δεν είμαστε ρατσιστές. Στο σχολείο μας δε θέλουμε να έρθουν. Είμαστε απογοητευμένοι από την δημοτική αρχή και την Κοινότητα, μας άφησαν στο έλεος του Θεού».

37ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

«Είμαστε γονείς και δεν σιωπούμε. Τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία», υποστηρίζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, τονίζοντας ότι «κανένας γονιός δεν αντέχει να βλέπει παιδιά να ταλαιπωρούνται, να δακρύζουν, να φοβούνται».

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 37ου δηλώνει απερίφραστα πως «τα παιδιά των προσφύγων από το Κουτσόχερο της Λάρισας, όπως όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα, την εθνική καταγωγή και τη θρησκεία τους είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία της πόλης.

Θα βρεθούμε και εμείς την ημέρα έναρξης των μαθημάτων των προσφυγόπουλων στα σχολεία και θα τα καλωσορίσουμε. Απομονώνουμε τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν χωράνε αυτές οι πρακτικές στο χώρο των σχολείων, γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στη γνώση», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «είμαστε γονείς και καταλαβαίνουμε πως μια παιδική ψυχή δεν μπορεί να αντέξει χωρίς παιχνίδι, χωρίς χαρά και αγάπη. Κανένα παιδί δεν μπορεί να ζει στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτά τα παιδιά, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας, γιατί έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου, ξεριζώθηκαν μαζί με τους γονείς τους από τις πατρίδες τους και βρέθηκαν χωρίς τη θέλησή τους σε ξένα μέρη.

Κανένας δεν επιλέγει να φύγει από τη χώρα του, να διακινδυνεύσει τη ζωή του χωρίς λόγο. Κανένας γονιός δεν αντέχει να βλέπει παιδιά να ταλαιπωρούνται, να δακρύζουν, να φοβούνται. Κανένας γονιός δεν αντέχει να βλέπει παιδιά να σκοτώνονται, να πεινάνε και να ξεψυχούν στα παγωμένα νερά της θάλασσας.

Τα παιδιά αυτά γνώρισαν από πολύ μικρή ηλικία τον πόνο και τη δυστυχία. Πολλά από τα παιδιά, έχασαν τους αδελφάκια, τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους. Κάποια είδαν το σπίτι τους να γίνεται ερείπιο, την παιδική χαρά της γειτονιάς τους να γίνεται σκόνη, και το σχολείο τους να γίνεται στόχος των ιμπεριαλιστών και των πολεμοκάπηλων. Δεν σιωπούμε. Στεκόμαστε δίπλα στο λαό της Συρίας και σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, την πείνα και την εκμετάλλευση».

Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στο καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, τη συγκέντρωση παιχνιδιών και σχολικών ειδών για τα μωρά και τα νήπια που διαμένουν στο κέντρο προσφύγων στο Κουτσόχερο, σχεδιασμό και πρόγραμμα δράσεων αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass