ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Συγκέντρωση και πορεία μαθητών

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 7:30

Πορεία διαμαρτυρίας, διοργανώνουν σήμερα μαθητές της Λάρισας με αφορμή προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία Νομαρχίας και όπως σημειώνεται στο κάλεσμα που απευθύνουν οι "εκλεγμένοι και αγωνιστές μαθητές Λάρισας", "κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην περιοχή μας χτυπάει τον τελευταίο καιρό, η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων, στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών, των γονιών μας, που αγωνίζονται ενάντια στο ξεκλήρισμά τους. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, υποδεχόμαστε θερμά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας.

Σε κάθε σχολείο και τάξη συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας, γιατί: Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ… Το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ. Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η απάντηση του υπουργείου είναι προκλητική! Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και τη ζωή μας σαν κόστος!"

"Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι κόστος να εξασφαλίσει χρήματα για να κάνουμε μάθημα σε ζεστές αίθουσες! Μάλιστα, την ώρα που τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση και τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, τα σπίτια μας δεν έχουν θέρμανση, οι αγρότες αδυνατούν να πληρώνουν 24% ΦΠΑ για το πετρέλαιο, η κυβέρνηση δίνει τζάμπα ρεύμα και πετρέλαιο στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίζεται το ΝΑΤΟ και να κάνει πολέμους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι και μικρά παιδιά να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.

Αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές. Ενώ παράλληλα στηρίζουν την «καινοτόμο» ανάπτυξη στα απαξιωμένα ΕΠΑΛ, εκεί που ξέρουν ότι θα κερδίσουν. Γιατί τάχα έπιασε ο καημός τους εφοπλιστές και έκαναν δωρεά στο 7ο ΕΠΑΛ; Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο χιόνι, τη βροχή, το κρύο.

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας! Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που συνεχίζουν τα ίδια με τους προηγούμενους…

Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα, μαζεύουμε σχολικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης, προετοιμάζουμε θερμή υποδοχή τους στα σχολεία και τις γειτονιές που τα φιλοξενούν, όπως έγινε και στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, με την θερμή υποδοχή των παιδιών από τους μαθητές του σχολείου.

Ακόμα περισσότερα σχολεία, 15μελή, 5μελή να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής που στοχοποιεί τα προσφυγόπουλα, παιδιά που είναι θύματα του πολέμου! Καλούμε τα σχολεία όλης της Λάρισας να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες την ίδια μέρα, να ακουστούμε παντού, σε όλη τη χώρα!" καταλήγει το κάλεσμα στο οποίο περιγράφεται και το διεκδικητικό πλαίσιο .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass