«Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία»

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2017 12:30

Ημερίδα με θέμα: «Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και τις ώρες 17.30 έως 20.00, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Οργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (στις 6 Μαρτίου), από τους: Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Δήμο Λαρισαίων-Δημοτική Πινακοθήκη.
Η ημερίδα θα υλοποιηθεί με αφορμή την αφίσα που ετοιμάζει κάθε χρόνο το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ με τίτλους βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τα συνθήματα που έγραψαν συγγραφείς-μέλη για το θέμα "Βία-ανεκτικότητα" .
Εκατοντάδες μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη της Θεσσαλία παρέα με τους εκπαιδευτικούς τους και συγγραφείς-μέλη του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ θα δημιουργήσουν εικόνες, θα μοιραστούν ιστορίες και θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Καλογιάννης Απόστολος, οι δ/ντες Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ.κ. Βούλγαρης Σ. και Καψάλης Γ. και η έφορος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κ. Παπαδήμου Πάττυ, ενώ για το θέμα θα μιλήσει η κ. Αναστασοπούλου Ελένη, Περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πρόεδρος ΕΣΥΔΠ Δικτύου Πρόληψης Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.
Υπεύθυνες οργάνωσης της Ηημερίδας είναι η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, κ. Αννυ Ψάρρα, οι υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων πρωτοβάθμαις και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας και τα μέλη ΕΣΥΔΠ και ΠΟΔΠ Δικτύου Πρόληψης Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος μαθητές των εξής σχολείων: 29ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, Νηπιαγωγείο"ΛΗΤΩ", E.E.Π.Α.Γ-Ε.Ε.Π.Α.Λ Λάρισας, 2ο Ειδικό Σχολείο Βόλου, 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας, Γυμνάσιο & Λ. Τ. Αρμενίου , 3ο Λύκειο Λάρισας, 6ο Δ. Σχ. Βόλου, 6ο Δ. Σχ. Νέας Ιωνίας, 4ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας, 6ο ΓΕΛ Βόλου, Μουσικό Σχ. Λάρισας, 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 1ο Δ. Σχολείο Τυρνάβου, Γυμνάσιο Φαλάνης, 28ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 12o Νηπιαγωγείο,3ο Δ. Σχ. Λάρισας,1ο και 20ο Καρδίτσας, 12ο Καρδίτσας,28ο Καρδίτσας, 40ο Καρδίτσας, 2ο Σοφάδων, νηπιαγωγείο Μάρκου, νηπιαγωγείο Μαραθέας, νηπιαγωγείο Αγναντερού, νηπιαγωγείο Μητρόπολης, νηπιαγωγείο Μαυροματίου, νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Φαναρίου ,Τμήμα ένταξης 6ου νηπιαγωγείο Καρδίτσας, 1ο και 4ο νηπιαγωγεία Μουζακίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass