68 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ 55 ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εργασία για 123 αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων

* Τις προσεχείς ημέρες η προκήρυξη των θέσεων ειδικοτήτων βοηθών νοσηλευτών, τεχνικών οχημάτων, διοίκησης και οικονομίας, φυτικής παραγωγής κ.ά.

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 14:45

Πενήντα πέντε, αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων, στις ειδικότητες βοηθών νοσηλευτών, τεχνικών οχημάτων, υπαλλήλων διοίκησης και φυτικής παραγωγής, ζητούν ιδιωτικές επιχειρήσεις του νομού Λάρισας, ενώ αντίστοιχα 68 θέσεις, προσφέρουν σε αποφοίτους ΕΠΑΛ κι άλλων ειδικοτήτων για απασχόληση σε υπηρεσίες τους έξι Δήμοι του νομού Λάρισας.

Όλα αυτά, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου θεσμού μαθητείας –μεταλυκειακό έτος στα Επαγγελματικά λύκεια, ο οποίος ξεκινά στον νομό μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις και την καλύτερη δυνατή οργάνωση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η ουσία είναι ότι ανοίγει για πρώτη φορά μία πύλη άμεσης επικοινωνίας της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, προς όφελος των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες σε εργασία, που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες τους και το σημαντικότερο πάνω στο αντικείμενο που έχουν ειδικευθεί στις σπουδές τους.

Το γεγονός αυτό, εκτός του ότι θα προσφέρει διέξοδο σε πολλούς νέους από την ανεργία, δίνει παράλληλα μεγάλη αξία στις σπουδές στα ΕΠΑΛ, με καλύτερες προοπτικές στους αποφοίτους τους.

Η έναρξη της μαθητείας στο νομό Λάρισας, γίνεται με την πρόσκληση 123 αποφοίτων ΕΠΑΛ, έως και 25 ετών, που σήμερα αναζητούν δουλειά.

Οι θέσεις εξασφαλίστηκαν για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στον νομό Λάρισας, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, στο πλαίσιο υλοποίησης του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας», ενώ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να γίνει η προκήρυξη των θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ηλεκτρονικά.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ:

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, έξι Δήμοι του νομού Λάρισας, θα απασχολήσουν αποφοίτους ΕΠΑΛ και προσφέρουν:

Ο Δήμος Λαρισαίων: 20 θέσεις

Ο Δήμος Τυρνάβου: 8 θέσεις

Ο Δήμος Αγιάς: 16 θέσεις

Ο Δήμος Κιλελέρ: 4 θέσεις

Ο Δήμος Ελασσόνας: 12 θέσεις

Ο Δήμος Φαρσάλων: 8 θέσεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας: «Οι ειδικότητες που θα προσφερθούν στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας της σχολικής περιόδου 2016-17, είναι οι ακόλουθες:

α) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών,

β) Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων,

γ) Τεχνικός Οχημάτων,

δ) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,

ε) Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής,

στ) Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής, και

ζ) Βοηθός Νοσηλευτή».

Προϋπόθεση εγγραφής στο «Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας» είναι απολυτήριο και πτυχίο του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ., καθώς και παλαιότερων τύπων σχολείων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ισότιμων με το ΕΠΑ.Λ.

Ο νέος θεσμός εξασφαλίζει στους απόφοιτους ΕΠΑΛ, πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οδηγώντας τους σε συγκεκριμένο επάγγελμα.

Σημειώνεται ότι οι οικονομικές απολαβές των εργαζόμενων, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα καλύπτονται μέρος τους από το Υπουργείο Παιδείας και μέρος τους από τον φορέα που εργάζονται.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1