ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γονείς καταγγέλλουν διευθυντή σχολείου που τους μηνύει

*Επεισόδιο μετά από αποβολή έξι μαθητών γιατί αποχώρησαν από τον εκκλησιασμό χωρίς άδεια…

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2017 12:30

Πρωτόγνωρα περιστατικά διαδραματίζονται σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπως προκύπτει μετά από καταγγελίες γονέων. Περιστατικά που έχουν αναστατώσει την μαθητική κοινότητα αλλά και θορυβήσει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, ομάδα γονέων επισκέφθηκαν τον διευθυντή, μετά από ομαδική αποβολή μαθητών του σχολείου (με το αιτιολογικό ότι αποχώρησαν χωρίς άδεια από τον εκκλησιασμό), προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα αίτια της αποβολής. Αντί όμως συζήτησης, η συνάντηση κατέληξε σε μηνύσεις του διευθυντή εναντίον τους.

Οι γονείς έχουν προβεί σε καταγγελία και προς τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας για την εν γένει συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ζήτησαν από τον διευθυντή το λόγο της αποβολής των παιδιών τους από το σχολείο υποστηρίζοντας ότι: «όλα ξεκίνησαν όταν επισκεφθήκαμε το διευθυντή στο σχολείο για να συζητήσουμε το θέμα των μονοήμερων αποβολών που έδωσε στα παιδιά, εξ αιτίας της αποχώρησής τους από τον ιερό ναό, κατά την ημέρα εκκλησιασμού των μαθητών, στο πλαίσιο εορτασμού των Τριών Ιεραρχών».

Εξηγούν δε, ότι στη συζήτηση που επιχειρήθηκε «δεν υπήρχε διάθεση διαλόγου εκ μέρους του διευθυντή», ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι κατέθεσαν τις αμφιβολίες τους για τα αίτια της αποβολής, το χειρισμό του θέματος και τον παιδαγωγικό ρόλο που αυτή εξυπηρετεί, ενώ αναφορά έγινε και στην μη υποχρεωτική προσέλευση των μαθητών στο εκκλησιασμό.

Οι διαφωνίες, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, προκάλεσαν την έκρηξη του διευθυντή ο οποίος προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον τους και κλήση της εισαγγελίας για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου!

Συγκεκριμένα ο διευθυντής μήνυσε δύο γονείς, ζητώντας την ποινική τους δίωξη, επικαλούμενος ότι: «ήρθαν στο γραφείο μου αμφισβητώντας την κρίση μου και ζητώντας την ανάκληση της τιμωρίας των παιδιών τους», ενώ προσθέτει ότι ένας εξ αυτών «μου μίλησε με απρεπές και απαξιωτικό τρόπο», ενώ έτερο τον κατηγορεί διότι από τα συμφραζόμενά του –όπως αναφέρει- ενδεχομένως να ηχογραφούσε τη συνομιλία.

Ο διευθυντής, όπως φαίνεται και από την μήνυση που κατέθεσε, θεωρεί συκοφαντική και εξυβριστική την συμπεριφορά απέναντί του και μάλιστα ενώπιον του υποδιευθυντή του σχολείου.

Μεταξύ όσων καταγγέλλουν από την πλευρά τους, οι γονείς επισημαίνουν και τα εξής: «Η παρουσία των μαθητών στον εκκλησιασμό ήταν προαιρετική και όχι υποχρεωτική…

Δεν ελήφθησαν απουσίες για τους απόντες λόγω προαιρετικού χαρακτήρα της συμμετοχής στον εκκλησιασμό και με τη πάροδο της ώρας οι περισσότεροι μαθητές άρχισαν να αποχωρούν αυτοβούλως ο καθένας από το χώρο της εκκλησίας χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός». Ισχυρίζονται δε ότι κατά την επίσκεψη στο σχολείο γονέων από μαθητές που αποβλήθηκαν «ο διευθυντής επέδειξε καμία διάθεση για διάλογο…».

Οι γονείς προσθέτουν πως, εφόσον δεν έγινε διάλογος με τον διευθυντή, αποφάσισαν να ζητήσουν τις απαντήσεις του γραπτώς, αποστέλλοντας επιστολή προς τον διευθυντή (με επισήμανση κοινοποίησης και στο Σύλλογο καθηγητών του σχολείου) με τα ερωτήματά τους, αλλά χωρίς να έχουν λάβει ακόμη απάντηση.

Μεταξύ των ερωτημάτων τους ήταν και τα εξής: «Πως πάρθηκαν οι παρουσίες των μαθητών για τον εκκλησιασμό», «Πόσα παιδιά παρέμειναν μέχρι το τέλος της λειτουργίας», «Ποιοι καθηγητές παρευρέθηκαν στον εκκλησιασμό» κ.ά.

Οι καταγγελίες τους προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κοινοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στο Υπουργείο Παιδείας και στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass