ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΥΑΛ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Στο 6ο Λύκειο το πρώτο βραβείο για τα «Δάκρυα από πέτρα»

* Διακρίσεις για το 13ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 13:00

Με έναν διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους με θέμα το «νερό», στον οποίο συμμετείχαν 15 ομάδες μαθητών από 10 σχολεία του νομού που έφτιαξαν μια ταινία παρουσιάζοντας το θέμα από τη δική τους οπτική γωνία, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Ο διαγωνισμός που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και, υποστηρίχθηκε τη ΔΕΥΑΛ, ολοκληρώθηκε χθες με την προβολή των ταινιών και την απονομή βραβείων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Απ. Μπαλογιάννη να ευχαριστεί τη σχολική κοινότητα, μαθητές, καθηγητές και στελέχη εκπαίδευσης για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό σημειώνοντας τη στήριξη της ΔΕΥΑΛ στην πρωτοβουλία και τα επόμενα χρόνια.

Τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον, μαθητών και καθηγητών, σημείωσε και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Ηρώ Οικονομάκη.

Την πολιτική της ΔΕΥΑΛ για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Θεόδ. Καφφές (φωτ.), σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «κύρια επιδίωξη της ΔΕΥΑΛ είναι η εξασφάλιση αρκετού και υγιεινού πόσιμου νερού στους δημότες γι’ αυτό επενδύει αρκετά χρήματα για την υλοποίηση του σκοπού αυτού».

Προσθέτοντας ότι «η ΔΕΥΑΛ παίρνει μέτρα ώστε να περιορίσει τις απώλειες στο δίκτυό της. Αντικαθιστά το παλαιό δίκτυό της, χωρίζει την πόλη σε ζώνες πίεσης, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και προχωρά στη χαρτογράφηση όλου του δικτύου.

Χρησιμοποιεί όργανα ακριβείας και ειδικό προσωπικό για τον εντοπισμό των αφανών διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης. Βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί στα δίκτυά της. Έχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο για την εφαρμογή του συστήματος τηλεμετρίας - τηλεελέγχου και αυτοματισμού στα δίκτυά της, που στοχεύει ακριβώς στη μείωση των απωλειών του δικτύου της, με τη σωστή διαχείριση του καθώς και στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Εκσυγχρονίζει τα εργαστήριά της και ελέγχει καθημερινά την ποιότητα του πόσιμου νερού από την πηγή μέχρι τον καταναλωτή. Έτσι εξασφαλίζει νερό άριστης ποιότητας, υγιεινό και καθαρό στους συμπολίτες. Εφαρμόζει τιμολογιακή πολιτική που στοχεύει στον περιορισμό της αλόγιστης κατανάλωσης του νερού. Για αυτό προβλέπεται διαφορετική τιμή για μεγάλες καταναλώσεις.

Σχεδιάζει την κατασκευή μουσείου νερού στο χώρο των παλιών κτιρίων της ΔΕΥΑΛ, που ελπίζουμε να λειτουργήσει ως πρεσβευτής του νερού και της προστασίας του, και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση των πολιτών της αναγκαιότητας για σωστή χρήση του νερού και ανάπτυξη οικολογικής αντίληψης, σχετικά με το πολύτιμο αυτό αγαθό της φύσης» κατέληξε ο κ. Καφφές.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Λάρισας Ιωάννης Καψάλης ενώ στις ταινίες των μαθητών αναφέρθηκε το μέλος της κριτικής επιτροπής Θεοδ. Μουκούλη για να ακολουθήσει η προβολή των ταινιών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στο διαγωνισμό - με 15 ομάδες μαθητών - συμμετείχαν τα σχολεία: 6ο Λύκειο, 8ο Λύκειο, 13ο Λύκειο, 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων, 1ο Λύκειο Ελασσόνας, Λύκειο Αγιάς, Μουσικό Σχολείο Λάρισας και 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, ενώ εκτός διαγωνισμού παρουσιάστηκε ταινία του 7ου Γυμνάσιου Λάρισας.

Το 6ο Λύκειο πήρε το πρώτο βραβείο με την ταινία «Δάκρυα από πέτρα», το 13ο Λύκειο πήρε το δεύτερο βραβείο με την ταινία «Sose mia stagona» ενώ το Μουσικό Σχολείο έλαβε το τρίτο βραβείο με την ταινία «οΝΕιΡΟ». Σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν δόθηκε τιμητική διάκριση αλλά και χρηματικά έπαθλα από τη ΔΕΥΑΛ.

Να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας υποστήριξε το διαγωνισμό με τη διοργάνωση δύο σεμιναρίων βιωματικής μάθησης στα οποία επιμορφώθηκαν 60 εκπαιδευτικοί. Εισηγητής του πρώτου σεμιναρίου ήταν ο υπ. διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Δημ. Παπαδόπουλος και του δευτέρου οι υπεύθυνοι ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δημήτριος Λιόβας και Ηλίας Λιάκος και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρώ Οικονομάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σ. Βούλγαρης, διευθυντές σχολείων και αρκετοί μαθητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass