ΠΕΚ:«Αποδομούν το απολυτήριο του λυκείου»

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2017 18:27

«Οι εμμονές και οι λαϊκισμοί, οι αοριστολογίες και οι ασυναρτησίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περί «Ελεύθερης πρόσβασης στο πανεπιστήμιο» έχουν ήδη πλήξει το απολυτήριο του λυκείου και προφανώς και το ίδιο περιεχόμενο και την αποστολή του λυκείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών.

Αναλυτικά τονίζει: «Οι κυβερνητικοί παράγοντες αυτού του κόμματος αποδόμησαν το απολυτήριο του λυκείου. Το έκαναν μια ενδοσχολική και μόνο υπόθεση και έχουν αρχίσει ήδη τα παρατράγουδα του βαθμολογικού πληθωρισμού, με πρώτα και καλύτερα τα ιδιωτικά λύκεια. Και πέραν τούτου, δεν απαντούν οι λαλίστατοι αριστεροί υπουργοί στο απλό ερώτημα. Ένα τέτοιο απολυτήριο μπορεί να αποτελεί την αντικειμενική βάση για προσμέτρησή του σε διορισμούς στο δημόσιο, μπορεί να ληφθεί υπόψη από ξένα πανεπιστήμια όταν ένας απόφοιτος θέλει να το χρησιμοποιήσει σε χώρα της Ευρώπης;
Και τι ισχυρίζεται ο κ. Γαβρόγλου; «Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαμε αύριο να πούμε ότι τα παιδιά θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με το βαθμό απολυτηρίου τους. Π.χ. πολλά μέλη της κοινωνίας μας, έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις Πανελλαδικές εξετάσεις… Το θέμα είναι πώς θα καταφέρουμε μία κανονικότητα, κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να έχουμε έναν ορίζοντα τουλάχιστον τριών ετών και μία συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, διότι αν δεν υπάρχει συνεννόηση δεν γίνεται τίποτα».
Μπορεί να καταλάβει κανένας τι εννοεί; Βγαίνει κανένα συμπέρασμα στο ποια είναι η πρότασή του; Για ποιο βαθμό απολυτηρίου μιλάει; Γιατί δεν απαντάει στην ουσία: θα είναι ενδοσχολικών ή εθνικών εξετάσεων;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass