ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανανέωση στις επιτροπές των Πανελληνίων Εξετάσεων

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:05

Για τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου, αυτό το χρονικό διάστημα, συγκροτούνται οι Λυκειακές επιτροπές στα εξεταστικά κέντρα και επίσης ξεκινά η στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων.

Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας θεωρεί ότι για να μπορούν οι επιτροπές αυτές να επιτελέσουν τον ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των Πανελληνίων εξετάσεων, θα πρέπει ασφαλώς να διαθέτουν έναν ικανό αριθμό εκπαιδευτικών, που να διαθέτουν εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.

Θέλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι παράλληλα με την παραπάνω απαίτηση, εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των επιτροπών αυτών, διότι :

Πρέπει να αποκτούν εμπειρία στο θέμα αυτό περισσότεροι συνάδελφοι (-σες), ώστε να είναι σε θέση να αντικαθιστούν έμπειρους συναδέλφους(-σες), που για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις, ασθένειες κ.λπ.), δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τώρα ή μελλοντικά.

Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο από τη συμμετοχή στις επιτροπές αυτές, είναι αναγκαίο και απαραίτητο, από μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας, απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής να είναι ανοικτή και πάνω απ’ όλα διαφανής, για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Προτείνουμε, από όσους εκπαιδευτικούς (Λυκείων – Γυμνασίων) δηλώσουν, έπειτα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ότι θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκρότηση των επιτροπών των εξεταστικών κέντρων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να τοποθετήσει κατά προτεραιότητα, αυτούς που δεν έχουν συμμετάσχει σε καμιά επιτροπή τα 3 (τρία) τελευταία χρόνια και να ακολουθήσουν οι επόμενοι, με τις λιγότερες συμμετοχές, εκτός και αν με αιτιολογημένη πρόταση του διευθυντή, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Ανάλογο πνεύμα ανανέωσης να επικρατήσει και στη στελέχωση των βαθμολογικών κέντρων.

Θα πρέπει να ζητηθεί δημόσια από την Υπηρεσία, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους συναδέλφους (-σες), για τη στελέχωσή τους και να ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία. Πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η ανανέωση του προσωπικού, να γίνεται τουλάχιστον σε ένα ποσοστό τέτοιο, όπου στη επόμενη τριετία, να έχει επέλθει η πλήρης ανανέωσή τους και παράλληλα να είναι διαφανής η διαδικασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass