ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενας στους 4 κατέθεσε ένσταση!

• Ζητούν από τα συμβούλια Εκπαίδευσης να λάβουν γνώση της αξιολόγησης των συνεντεύξεων, ενώ αρκετοί καταθέτουν επιπλέον στοιχεία ζητώντας επανεξέταση της μοριοδότησής τους

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2017 22:30

Υποψήφιοι διευθυντές σχολείων επιθυμούν να δουν την αναλυτική βαθμολογία της συνέντευξης που έδωσαν στα μέλη των διευρυμένων συμβουλίων ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Λάρισας, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής τους.

Προς τούτο κατέθεσαν ενστάσεις στα συμβούλια, με τις οποίες ζητούν να ενημερωθούν για τα κριτήρια και τα επιχειρήματα των μελών των συμβουλίων στα οποία στηρίζουν τη βαθμολογία τους και ζητούν να λάβουν τα φύλλα αξιολόγησής τους και να τα μελετήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι διευθυντές για σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό Λάρισας κατέθεσαν 40 περίπου ενστάσεις και αντίστοιχα υποψήφιοι διευθυντές για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 32 ενστάσεις.
Εξ αυτών, κάποιοι ζητούν να λάβουν τα φύλλα αξιολόγησης και άλλοι την επανεξέταση της μοριοδότησής τους, καταθέτοντας νέα στοιχεία (πτυχία κ.ά.), μετά από διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας τα οποία συνυπολογίζονται για την τελική τους βαθμολογία. Οι 17 από τις 32 ενστάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν στη δεύτερη περίπτωση.
Αναλυτικότερα, στο σύνολο των 168 υποψήφιων διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενστάσεις στο ΠΥΣΔΕ κατέθεσε το 23,8%.
Να σημειωθεί ότι καταιγισμός ενστάσεων, για τη βαθμολογία των συνεντεύξεων, παρατηρήθηκε μετά από κάλεσμα παράταξης εκπαιδευτικών, για μαζική υποβολή τους, αναφέροντας σχετικά σε ανακοίνωσή της: «ενημερώνουμε τον κάθε συνάδελφο για το δικαίωμα που έχει να του δοθούν τα φύλλα αξιολόγησης, προκειμένου να τεκμηριώσει την ένστασή του».
Από τους 168 υποψηφίους, θα επιλεχθούν οι 89, οι οποίοι θα καθίσουν στις καρέκλες των διευθυντικών θέσεων των σχολείων.
Αντίστοιχα, οι υποψήφιοι διευθυντές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 140, εκ των οποίων θα επιλεγούν οι 92. Ενστάσεις στο ΠΥΣΠΕ, κατέθεσε το 22,8% των υποψηφίων. Είναι η πρώτη φορά, που υποψήφιοι διευθυντές αξιολογούνται όχι μόνο για τα εκπαιδευτικά αντικειμενικά τους προσόντα (πτυχία, χρόνια προϋπηρεσίας κ.ά.), αλλά παράλληλα για την προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους, στοιχεία που επίσης θεωρούνται βασικά για την ανάληψη διευθυντικών θέσεων, σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είναι το σχολείο.
Το σκεπτικό του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι ένας διευθυντής- μία διευθύντρια, για να ασκήσει με επιτυχία τα καθήκοντά του σε μια τέτοια θέση, θα πρέπει μεταξύ άλλων να έχει επικοινωνιακές δεξιότητες, πνεύμα συνεργασίας… κι όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν βασικές προϋποθέσεις, για να εξασφαλιστεί μια ομαλή σχολική ζωή.
Σε αυτές λοιπόν τις συνεντεύξεις κάποιοι κρίθηκαν άριστοι με την ανώτατη βαθμολογία το 8 και κάποιοι μόλις που …έπιασαν τη βάση του 4.
Κάποιοι μπορεί να είχαν την ανώτερη μοριοδότηση, όσον αφορά στα πτυχία που κατέχουν και στις μεταπτυχιακές σπουδές που έχουν κάνει, αλλά να μην κρίθηκαν καλύτεροι στις συνεντεύξεις, από κάποιους άλλους, που δεν είχαν μεν μεταπτυχιακό τίτλο, αλλά είχαν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες (επικοινωνιακοί, συνεργάσιμοι κ.ά.).
ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων των υποψήφιων διευθυντών, η περαιτέρω διαδικασία επιλογής τους έχει ως εξής:
-Δευτέρα 24/7/2017: Εκδίκαση ενστάσεων – κατάρτιση αναμορφωμένων τελικών ενιαίων αξιολογικών πινάκων από το συμβούλιο επιλογής, ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και αποστολή τους προς κύρωση στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Πρόσκληση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) Λάρισας για υποβολή δήλωσης προτίμησης για τις προς πλήρωση θέσεις διευθυντών.
-Τρίτη 25/7/2017: Υποβολή δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων με ενιαία σειρά. Η δήλωση θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της προσωπικής πληροφόρησης του συστήματος Αθηνά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://athena.net.gr/athena/personalinfo.
Διευκρινίζεται ό́τι έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δύνανται να πραγματοποιούνται αλλαγές και να αποθηκεύεται η αίτηση.
Μετά́ τη λήξη, οι αιτή́σεις λαμβάνουν αριθμό́ πρωτοκόλλου, ο οποί́ος εμφανίται στην εκτύ́πωση.
- Πέμπτη 27/7/2017: Πρόταση τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. από το Συμβούλιο Επιλογής.
-Παρασκευή 28/7/2017: Απόφαση τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
-Τρίτη 1/8/2017: Ανάληψη υπηρεσίας των διευθυντών σχολικών μονάδων στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ανακοινώθηκε επίσης ότι: «Παρακαλούνται οι υποψήφιοι Διευθυντές: Α) που δεν διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς ή που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα personalinfo, να προσέλθουν ή να επικοινωνήσουν μέχρι τη Δευτέρα 24-07-2017 με το αρμόδιο τμήμα της ΔΔΕ (τηλ. 2414-400033 Καϊτανίδης Χρ. - Τσισπαράς Β.) για να διευθετήσουν εγκαίρως το ζήτημα.
Β) Να ενημερωθούν από τον συνημμένο πίνακα για τους τύπους σχολείων που μπορούν να δηλώσουν και αν υπάρχει οποιαδήποτε διαφωνία, να ενημερώσουν άμεσα το ΠΥΣΔΕ Λάρισας».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass