ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Με 100 κενά η νέα σχολική χρονιά

* Στο τέλος του μήνα η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για την 3η φάση των αποσπάσεων

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 15:32

Με περισσότερα από 100 κενά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού, όπως καταγγέλθηκε χθες στην έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στη συνέλευση, που έγινε χθες το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, συζητήθηκαν τα τρέχοντα κλαδικά προβλήματα. Με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημ. Παπαποστόλου να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν θεσμοθέτησε τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αποδεικνύοντας ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας ήταν κενές περιεχομένου».

Προσθέτοντας ότι με τον νέο τύπου σχολείο μειώνεται διαρκώς το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξέλιξη που «αποτελεί φραγμό για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών». Η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, για την 3η φάση των αποσπάσεων, δεν θα υλοποιηθεί τελικά καθώς μεταφέρθηκε για το τέλος του μήνα «με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε ομηρία» ενώ η δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών μεταφέρεται για το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά στα κενά, ο κ. Παπαποστόλου σημείωσε ότι σήμερα ανέρχονται στα 35 για την παράλληλη στήριξη ενώ ξεπερνούν τα 70 κενά των δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση. Οι θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, όπως εκτιμάται, θα καλυφθούν από αναπληρωτές.

Στη συνέλευση συζητήθηκε και η πρόταση του Συλλόγου, να διοργανωθεί και στη Λάρισα κινητοποίηση, στις 29 Σεπτεμβρίου όπως ήδη εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, από κοινού με την τοπική ΕΛΜΕ για τα προβλήματα του κλάδου.

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Τέλος από τον κ. Παπαποστόλου επισημάνθηκε ότι φέτος, για πρώτη φορά τόσο νωρίς αποστάλθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, εξέλιξη ενταγμένη στην απόφαση της κυβέρνησης «να προχωρήσει σε νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass