ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στο πλευρό των μαθητών το Περιφερειακό

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 15:32

Ομόφωνα υπέρ της έκδοσης ενός ψηφίσματος, το οποίο θα τάσσεται στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στη χθεσινή του συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν μαθητές και καθηγητές των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών σχολείων της Λάρισας, τα οποία κινδυνεύουν να κλείσουν ελλείψει μαθητικού δυναμικού.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον σύμβουλο Αντ. Αδάμου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ζητά από το Π.Σ. να βγάλει σχετικό ψήφισμα. Ο μαθητής Γκικούδης Ιωάννης, στην ειδικότητα «ειδικού φυσικού αερίου», αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «δεν υπάρχουν αλλού σχολές με τέτοιες ειδικότητες και θα πρέπει για να μην χάσουν την χρονιά να πάνε σε άλλη πόλη ή να αλλάξουν ειδικότητα, παίρνοντας κάποια άλλη που δεν έχει ολιγομελή τμήματα».

Ο Δημ. Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας ζήτησε από το Π.Σ. να προασπίσει την παιδεία ως οφείλουν και μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Πρέπει να πάρετε σαφή θέση ενάντια σε πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας παιδείας και να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα στα Εσπερινά σχολεία, από τη στιγμή που υπάρχουν εγκεκριμένα κονδύλια και καθηγητές.

Ο εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΕΛΤΕ Λάρισας Κωστής Αθανάσιος τάχθηκε υπέρ του κοινωνικού δικαιώματος για πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενώ ο Κων\νος Χατζηχρήστος, καθηγητής στο 6 ΕΠΑΛ Λάρισας μίλησε για «πειράματα του Υπουργείου στην τεχνική εκπαίδευση και για μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν κάθε χρόνο».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι έπρεπε να προηγηθεί η ενημέρωση του Σώματος, ώστε να είναι παρόντες στη συνεδρίαση οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως η Περιφερειακή Διευθύντρια, κ.ά. «Είναι ακατανόητο αυτό που συμβαίνει στην τεχνική εκπαίδευση, γι΄αυτό είμαστε στο πλευρό σας. Δυστυχώς για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι, αλλά οι δήμοι. Πόσο μάλιστα όταν κάποιοι από αυτούς διαθέτουν και ταμειακό απόθεμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που παρενέβην, αλλά αυτό έγινε όταν μας ζητήθηκε και σε συνεννόηση με το υπουργείο. Εν κατακλείδι, ας μας δώσετε μια λίστα με τις ειδικότητες που πρέπει να λειτουργήσουν και να συντάξουμε το υπόμνημα το οποίο θα παραδώσουνε την Τρίτη στον υπουργό Παιδείας που θα είναι στη Λάρισα».

Από την πλευρά του ο αν. τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής ΝΔ Χρ. Κέλλας αναφέρθηκε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και αναφέρθηκε κυρίως στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά. Υπενθύμισε δε τη θέση της ΝΔ που είναι υπέρ της τεχνικής εκπαίδευσης και εκτίμησε ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα υποχωρήσει στις σχετικές πιέσεις.

«Υπήρξαν άστοχες παρεμβάσεις» παραδέχτηκε ο Γιώργος Σταμπουλής, από τον «Δρόμο της Ανατροπής», ενώ επέκρινε τις δηλώσεις του Χρ. Κέλλα, υπενθυμίζοντας την «καταστροφική πολιτική της ΝΔ στο παρελθόν».

«Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός προλαβαίνοντας μια αντιπαράθεση μεταξύ Κέλλα και  Σταμπουλή.

Ο Τάσος Τσιαπλές από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τάχθηκε στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών και τους κάλεσε να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει το ΕΚΛ.

«Πρέπει να βρεθεί γρήγορα μια λύση» υποστήριξαν οι κ.κ. Ν. Πουτσιάκας και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass