ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Μ. N. ΡΑΠΤΟΥ

Διάλεξη για την ψηφιακή νοημοσύνη

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 15:48

Μεθαύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 17:45, στην αίθουσα Εεκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου, ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος θα μιλήσει με θέμα «Η σημασία της ενίσχυσης της “Ψηφιακής νοημοσύνης” των παιδιών ως μέτρο προστασίας έναντι των ριψοκίνδυνων συμπεριφορών στο διαδίκτυο».

Ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το 2008 ασχολείται με την αντιμετώπιση του εθισμού στο Διαδίκτυο. Κατέχει μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και τη θεραπεία της Διαταραχής από τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, και έχει αναλάβει τη διαχείριση πολυάριθμων κλινικών περιπτώσεων εθισμένων εφήβων. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια ιατρικά συνέδρια. Είναι αξιολογητής επιστημονικών ερευνών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επιμελήθηκε την έκδοση τριών συλλογικών έργων με θέματα α) Έρευνα - πρόληψη - αντιμετώπιση των κινδύνων στη χρήση του διαδικτύου (2011) β) «Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου» (Εκδόσεις Λιβάνη2012) και γ) Οφέλη και κίνδυνοι στη χρήση του διαδικτύου (2013).

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο (www.hasiad.gr). Ζει και εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρος παιδιών και εφήβων στην πόλη της Λάρισας.

Μετά τη λήξη της διάλεξης θα γίνει ενημέρωση των γονέων για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Δημοτικού, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού σχετικά με την πρόοδό τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass