ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Δάσκαλος «αφορίζει» εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 15:20

Κατά των μελών του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών αλλά και κατά του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας στρέφεται ο πολύτεκνος δάσκαλος και εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» στη Λάρισα, Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου.

Την αντίδραση αλλά και «τη θλίψη» του κ. Παπανικολάου, προκάλεσε η πρόσφατη διοργάνωση λογοτεχνικού, φιλοσοφικού και θεατρικού διημέρου για τον Νίκο Καζαντζάκη στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από τον Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαρίσης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «ο Νίκος Καζαντζάκης θεωρείται από πολλούς εκπροσώπους του «πνευματικού», πολιτικού και «καλλιτεχνικού» κόσμου σπουδαίος λογοτέχνης. Είναι όμως γνωστό σε όλους πως στο έργο του «Ο τελευταίος πειρασμός», αποσπάσματα του οποίου θα αναγνωστούν στην ως άνω εκδήλωση, βλασφημεί το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού, αποδίδοντάς Του ανθρώπινα πάθη και αμαρτήματα.

Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο για τον οποιονδήποτε, ακόμη κι αν αυτός λέγεται Νίκος Καζαντζάκης, να κηλιδώνει το Αναμάρτητο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού, στο όνομα της -δήθεν- ελευθερίας του λόγου, της «τέχνης» και της έκφρασης...

Οι αληθινά μεγάλοι δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να διολισθαίνει στο κατάντημα να βλασφημεί το Πανάγιο Πρόσωπο του Χριστού, Τον Οποίο λατρεύουν ως Κύριο και Θεό εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μας προξενεί θλίψη το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Κέντρο και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων συνδιοργανώνουν μια τέτοια εκδήλωση.

Ως συνδικαλιστική παράταξη, οι «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόδοση τιμής σε οποιοδήποτε πρόσωπο που δεν σέβεται τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και την πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών σε Αυτόν παγκοσμίως» καταλήγει ο κ. Παπανικολάου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass