ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΩΡΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Εκτός εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί προγραμματιστές Η/Υ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 18:58

Εκτός εκπαίδευσης «πετά» τους εκπαιδευτικούς ειδικότητας προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου παιδεία, σχετικά με τις αναθέσεις μαθημάτων των ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Αυτό κατήγγειλαν χθες, οι εκπαιδευτικοί προγραμματιστές Η /Υ, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Αναστασοπούλου Ελένη.

Η επιστολή διαμαρτυρίας τους, την οποία που καταθέσαν στην κ. Αναστασοπούλου, αλλά παράλληλα απέστειλαν και στους: Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Τάσο Κουράκη, το Τμήμα Α΄ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του ΥΠΟΠΑΙΘ, κο Λιγνό Ι. το ΙΕΠ, Γραφείο Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Β’, κ Μάραντο Παύλο, είναι η εξής: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην εγκύκλιο 88625/Δ2/4-6-2015 που ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΠΑΙΘ και αφορά στις αναθέσεις μαθημάτων των ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ., ότι ο κλάδος ΤΕ και ειδικότερα ο κλάδος ΤΕ01-13(Προγραμματιστών Η-Υ), στερείται μαθημάτων με A’ ανάθεση και έχει ελάχιστα με Β’ ανάθεση.

Οι ώρες των αναθέσεων έχουν μειωθεί κατά τα ¾ σε σχέση με τις αναθέσεις της εγκυκλίου 137841/Γ2/02-09-2014.

Από τα μαθήματα που περιλαμβάνει ο Τομέας Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης, (11 Ώρες εργαστηριακές), ο κλάδος μας ΤΕ01-13 Προγραμματιστών Η/Υ δεν έχει καμία ώρα Α΄ ανάθεση ούτε Β΄ ανάθεση.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα, υποβαθμίζει τα δικαιώματά μας και δεν εξασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο την οργανική θέση των εκπαιδευτικών του κλάδου μας στην σχολική μονάδα.

Εξάλλου, χωρίς μαθήματα A΄ ανάθεσης, ο εκπαιδευτικός δεν έχει την δυνατότητα ουσιαστικά να υποβάλλει αίτηση μετάθεσης ή βελτίωσης θέσης.

Με την κατάσταση όπως διαγράφεται τώρα και δεδομένου ότι σε κάθε σχολείο υπάρχει μόνο μια ειδικότητα αναρωτιέται κανείς ποιος θα είναι πλέον ο ρόλος μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΤΕ01.13, έχουν προσφέρει χρόνια τις υπηρεσίες τους στην επαγγελματική εκπαίδευση, στηρίζοντας ως υπεύθυνοι εργαστηρίων τα εργαστήρια του Τομέα Πληροφορικής και συντηρώντας τα, διδάσκοντας επίσης μαθητές που εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες του κλάδου. Ένα μεγάλο ποσοστό του συγκεκριμένου κλάδου μάλιστα, διαθέτουν και δεύτερη ειδικότητα έχοντας πανεπιστημιακά πτυχία.

Θεωρούμε ότι μάλλον από λάθος και όχι σκόπιμα, ο συντάκτης αυτού του εγγράφου παρέλειψε να μας συμπεριλάβει στις αναθέσεις των μαθημάτων και μας στέρησε το δικαίωμα να διδάσκουμε τα εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01-13, να έχουν τα εργαστηριακά μαθήματα των ειδικοτήτων του Τομέα Πληροφορικής, ως Α’ ανάθεση και το θεωρητικό μέρος των αντίστοιχων εργαστηρίων στα μικτά μαθήματα, ως Β’ ανάθεση, όπως ίσχυε.

Η παρέμβασή σας θα αποκαταστήσει την αδικία και την άνιση μεταχείριση που συντελείται εις βάρος μας».

Το κείμενο υπογράφουν οι εξής εκπαιδευτικοί του νομού Λάρισας:

Φλέγγας Γεώργιος, Χατζηλέλεκα Κωνσταντίνα, Τσιφούτης Χρήστος, Σερλέτη Δήμητρα, Βλάχου Ασπασία, Καραλή Αικατερίνη, Τζιώτα Παναγιώτα, Παπαγιάννης Βάιος, Κοροβέσης Γεώργιος, Μπατσίλας Ιωάννης, Σκάρπα Καλλίνα, Τζηκούλης Δημήτριος, Λυκοκώστα Όλγα και Πορνάρα Μαρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass