ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΠΓΝΛ

Η υγεία σε έναν πίνακα ζωγραφικής

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2018 22:30

Έχοντας ως βασικό θέμα και ερέθισμα τις παγκόσμιες ημέρες υγείας, τα έργα είκοσι μεταπτυχιακών φοιτητών κοσμούν από χθες το μεσημέρι την Εστία Πολιτισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι εγκαινιάστηκε η έκθεση του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού ζωγραφικής, στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές από την Ελλάδα και την Κύπρο και είχε ως θέμα «απεικονίζω με ζωγραφική μια παγκόσμια ημέρα του τομέα της υγείας». Ο επισκέπτης και ο ασθενής μπορούν να δουν έργα που απεικονίζουν την παγκόσμια ημέρα γονιμότητας, της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, του εθελοντή αιμοδότη, της παγκόσμιας ημέρας κατά της κλειτοριδεκτομής, κατά των πειραμάτων των ζώων, κατά της τύφλωσης.

Η Εστία Πολιτισμού του ΠΠΓΝΛ γέμισε με φοιτητές που έφτασαν στη Λάρισα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής του ΠΜΣ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Κώστας Γουργουλιάνης αναφέρθηκε στη βιβλιογραφία που συνοδεύει τα έργα, στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι φοιτητές και απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις. Στον ρόλο που επιτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναφέρθηκε ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος, υπογραμμίζοντας ότι «το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, εκτός από τον τριτοβάθμιο ρόλο που έχει, παράγει γνώση, ήθος, σκέψη και πολιτισμό. Εκτός από τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει είναι η αφετηρία για την ιπποκρατική σκέψη».  

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο Β κτίριο του 3ου ορόφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής με κολάζ. Οι απεικονίσεις των καλλιτεχνικών δημιουργιών για τις παγκόσμιες – διεθνείς ημέρες που είναι ζωγραφισμένες από φοιτητές όλων των βαθμίδων και απόφοιτους έως και δύο ετών ανά την Ελλάδα και την Κύπρο συνδυάζονται με μια σύντομη σχετική περίληψη που αφορά στην κάθε παγκόσμια – διεθνή ημέρα και είναι γραμμένη από φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχαν στο κατ’ επιλογήν μάθημα Ιατρική Επικοινωνία. Τα κείμενα που συνοδεύουν τα έργα θα δοθούν στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του νοσοκομείου.

Η ιδέα και η δημιουργία της έκθεσης οφείλεται στον Γιάννη Λαμπρόπουλο.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass