«ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ» ΣΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ

Συνέλαβαν μαθητές την ώρα που σχολούσαν

* Με ένταλμα ανακριτή συνελήφθη μαθητής των ΕΠΑΛ για διακίνηση ναρκωτικών και στο σχολείο

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2018 22:14

«Αριστούχοι» στις κλοπές πανάκριβων κινητών αποδείχθηκαν δύο Λαρισαίοι μαθητές οι οποίοι περνούσαν με ευκολία καθώς φαίνεται τις… εξετάσεις ασφαλείας σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας αλλά δεν έκαναν σωστούς υπολογισμούς καθώς συνελήφθησαν τελικά. Μαζί τους συνελήφθη και η μητέρα του ενός μαθητή – καθότι 17χρονος - για παραμέληση ανηλίκου ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη Λαρισαίων, ενός 29χρονου και ενός 31χρονου, ως κλεπταποδόχων, αφού «αγόρασαν» τα κλεμμένα κινητά.

Οι δύο μαθητές, 17 και 18 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν την ώρα που σχολούσαν από το σχολικό συγκρότημα της Λάρισας στο οποίο φοιτούν καθώς την προηγούμενη, από δύο καταστήματα κινητής τηλεφωνίας είχαν κλέψει δύο ακριβά κινητά (Apple iphone) η αξία των οποίων κυμαινόταν από 950 ευρώ έως 1.199 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι δύο μαθητές, από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και προχθές που συνελήφθησαν, είχαν κλέψει άλλα δύο κινητά από καταστήματα στα οποία παρίσταναν τους πελάτες. Άλλοτε ο ένας μόνος του και άλλοτε και οι δύο μαζί, οι μαθητές έμπαιναν στα καταστήματα και παρά τα συστήματα ασφαλείας, έφευγαν με τα κλεμμένα κινητά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μαθητές «σκέπαζαν» τα αντικλεπτικά με ειδικό αυτοκόλλητο και έτσι δεν ενεργοποιούνταν ο συναγερμός όταν έφευγαν με τα κλοπιμαία. Τα δύο από τα κλεμμένα κινητά βρέθηκαν στην κατοχή των δύο μαθητών ενώ το τρίτο κλεμμένο κινητό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το διέθεσαν σε Λαρισαίο, αντί 500 ευρώ μέσω του Facebook. Τέλος το τέταρτο κλεμμένο κινητό, το «δώρισαν» σε άλλο Λαρισαίο με ανταλλάγματα.

Έτσι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου και ενός 31χρονου για «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος». Μαζί με τους μαθητές συνελήφθη και η μητέρα του ενός, για παραμέληση ανηλίκου. Ο 17χρονος καθότι ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή όπως ελεύθερη αφέθηκε τελικά και η μητέρα του.

Αντίθετα κρατήθηκε ο 18χρονος ο οποίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών όπου αφέθηκε ελεύθερος καθώς ορίσθηκε η δίκη του, την ερχόμενη βδομάδα.

ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τέσσερις περιπτώσεις κλοπής κινητών τηλεφώνων και συνελήφθησαν την 1-2-2018 το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 17 και 18 ετών, ως δράστες των κλοπών.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 22/1 έως 31/01/2018 στην πόλη της Λάρισας, οι δύο συλληφθέντες αφαίρεσαν από προθήκες τριών καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

Οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν προχθές το μεσημέρι και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες πούλησαν τα άλλα δύο αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα σε δύο ημεδαπούς, ηλικίας 29 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο, ενώ το σύνολο των κατασχεμένων κινητών τηλεφώνων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους τους» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

ΕΠΑΛ

Προχθές το μεσημέρι επίσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθη ένας 20χρονος. Ο 20χρονος είναι μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της Λάρισας και συνελήφθη μετά από ένταλμα του Ανακριτή για διακίνηση ναρκωτικών και στο σχολείο.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass