ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συγχωνεύσεις χωρίς σχέδιο και προοπτική

Δημοσίευση: 12 Απρ 2018 15:50

«Είμαστε υπέρ της συγχώνευσης των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, αλλά με σχέδιο ολοκληρωμένο, βιώσιμο και δίκαιο.

Τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η οργανωτική και διοικητική του αυτοδυναμία, καθώς και η διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας δεν θα παραχωρηθούν, ούτε θα θυσιαστούν στον βωμό μιας συγχώνευσης, που δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος, σε συνέχεια πρόσφατης επίσκεψής του στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και της διαρκούς επικοινωνίας του με τις Πρυτανικές Αρχές, βρέθηκε εκ νέου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Εκεί είχε συνάντηση με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη, τον αντιπρύτανη κ. Στέφανο Ζαούτσο, το μέλος της Συγκλήτου και Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή και τον εκπρόσωπο του Διοικητικού Προσωπικού στη Σύγκλητο κ. Κώστα Τιβικέλη, για το θέμα της συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Ιδρύματος και τους συνομιλητές του για την ενημέρωση που είχε για μια ακόμη φορά, τόνισε: «Το Υπουργείο Παιδείας έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο που δεν είναι κοστολογημένο και δεν διαθέτει προοπτική για τους φοιτητές και τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής συνολικά. Εντείνει τις ανισότητες στην κατανομή σχολών και τμημάτων, αποδομεί το ακαδημαϊκό έργο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ επιφέρει μια ανομοιογενή συγχώνευση με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Η αναντιστοιχία και η ανισοκατανομή των Τμημάτων διαπιστώνεται - μεταξύ άλλων - από το πλέον καταφανές παράδειγμα που είναι η αποστέρηση Γεωπονικής Σχολής από τη Λάρισα, η οποία είναι η ατμομηχανή της αγροτικής οικονομίας της χώρας».

Στη συνέχεια ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα του σχεδίου συγχώνευσης, που εκπόνησε το ΤΕΙ Θεσσαλίας, επεσήμανε: «Επιζητούμε ένα σχέδιο συγχώνευσης ολοκληρωμένο, που θα εναρμονίζει τη σύγχρονη ανάπτυξη του ακαδημαϊκού έργου με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, βιώσιμο, που θα βασίζεται σε συγκεκριμένο κοστολόγιο και θα ανταποκρίνεται σε γεωγραφικά και συγκοινωνιακά κριτήρια και δίκαιο, που θα ενσωματώνει τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, επιχειρώντας την άμβλυνση των υφιστάμενων ανισοτήτων σε σχέση με την κατανομή των σχολών και των τμημάτων».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στη συμβολή του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην ανάπτυξη της περιοχής, δήλωσε: «Το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί, αυτή τη στιγμή, το πρώτο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, με άρτιες υποδομές, σε ευθεία σύνδεση με την αγορά εργασίας και δεν πρόκειται να δεχθούμε τη διάλυσή του, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων, που εκπορεύονται από το Υπουργείο Παιδείας. Ως αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ καλώ σε συστράτευση όλες τις αιρετές αρχές και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, προκειμένου να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα εισφέρει στην ισομερή και ισότιμη ανάπτυξη της Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass