Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων

* Δημιούργησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας με στόχο την εκμάθηση τρόπων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 15:22

Διαδικτυακή –Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων δημιούργησε στην Ελλάδα το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), όπως είχε ανακοινώσει και από τη Λάρισα ο αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Ήδη στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου έχουν αναρτηθεί οι πληροφορίες για τη λειτουργία της και έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές γονέων.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εγχείρημα με σκοπό την εκμάθηση ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και στόχος του Ινστιτούτου είναι να κατατοπίσει τους γονείς όσον αφορά στην επίδραση του Διαδικτύου στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

Όπως αναφέρεται: «Οι γονείς θα λάβουν γνώση για τα παρόντα δεδομένα του Διαδικτύου, τα θετικά και τα αρνητικά του, τα νέα φαινόμενα, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, μέσω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν.

Οι γονείς μέσα από ένα 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να προβούν σε καμία μετακίνηση, δωρεάν, τόσο για τεχνικά ζητήματα όσο και για ψυχολογικά ζητήματα παιδιών και εφήβων.

Πιο αναλυτικά, το 8ωρο αυτό πρόγραμμα, θα χωριστεί σε 4 δίωρες ενότητες. Η πρώτη ενότητα θα αφορά την ενημέρωση των γονέων όσον αφορά στο Διαδίκτυο σήμερα, την έκθεση, τα Social Media, το online gaming, τα Chatroom, το Grooming, και άλλες διαδικτυακές παγίδες, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τυχόν κινδύνους αλλά και να είναι ενήμεροι για τα σημερινά δεδομένα. Η δεύτερη ενότητα και η τρίτη ενότητα θα προσεγγίσουν τα ψυχολογικά  ζητήματα που προκύπτουν από το διαδίκτυο. Τα παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα καθώς και θέματα όπως αυτά του Εθισμού και του Cyber Bullying, θα αναλυθούν σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τυχόν συμπτώματα, αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος επικοινωνία. Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών λόγω του διαδικτύου. Τέλος, η τέταρτη ενότητα θα περιλαμβάνει αναλυτικά πρακτικές λύσεις και μέτρα προφυλάξεις, τα οποία μπορούν να παίρνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά αναφορικά με την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.

Στόχος της Ψηφιακής Ακαδημίας είναι να εφοδιαστούν οι γονείς, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συμπορεύονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να μπορούν να τα εκπαιδεύουν ως προς την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να τα νουθετούν.

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως, σε πραγματικό χρόνο από καταρτισμένους εισηγητές, 4 φορές τον μήνα. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα είναι μηνιαίος, και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά κάθε Τρίτη τις ώρες 19:00 – 21:00. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να δηλώσουν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από όλη την Ελλάδα, καθώς και άλλοι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass