Σύσκεψη φορέων για τη συγχώνευση

ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 22:50

Την «κόκκινη γραμμή» της Λάρισας στο θέμα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας αναμένεται να διαμορφώσουν φορείς της πόλης, σε έκτακτη σύσκεψη που αναμένεται να συγκαλέσει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Μετά και τη δημόσια διαβούλευση στην οποία τέθηκε το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκτιμάται πως αποτελεί θέμα ημερών πλέον η δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου που θα αφορά στη συγχώνευση των δύο τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η οριστική εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας και κυρίως ότι οι μέχρι σήμερα γνωστές προτάσεις «γέρνουν» στην απορρόφηση Τμημάτων του ΤΕΙ που εδρεύουν στη Λάρισα προς όφελος του Πανεπιστημίου και δη των Γεωπονικών και Πολυτεχνικών Σχολών, δημιουργείται μια ανησυχία στους φορείς της Λάρισας.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων όπου ο κ. Καλογιάννης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», υπογράμμισε πως «τη δημοτική αρχή την απασχολεί σοβαρά το ζήτημα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι γνωστή η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, η Λάρισα ως πόλη πρέπει να διαμορφώσει τη δική της πρόταση και τις δικές της “κόκκινες” γραμμές». Η εισήγηση του κ. Καλογιάννη υιοθετήθηκε από τους συμμετέχοντες αντιδημάρχους στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και απομένει πλέον να προσδιορισθεί η ημερομηνία της σύσκεψης των φορέων του νομού.

Όπως είναι αυτονόητο την εισήγηση αναμένουν και οι πρυτανικές αρχές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, με τις εκτιμήσεις πανεπιστημιακών να συγκλίνουν στην άποψη ότι «σε 7 με 10 ημέρες θα ανακοινωθεί το Σχέδιο Νόμου για τη Θεσσαλία και θα δοθεί προς διαβούλευση».

Με πανεπιστημιακούς να εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς η δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου, όπως σημείωναν στην «Ε», «δεν θα αφήσει ουσιαστικά περιθώρια διαβούλευσης» με ορατό το ενδεχόμενο οι τοπικές κοινότητες να βρεθούν «προ τετελεσμένων» ενώ το Υπουργείο Παιδείας «ακροβατεί» δίνοντας προτεραιότητα στην «απορρόφηση σχολών» με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις υποδομές για παράδειγμα, που διαθέτει το ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα.  

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass