Τμήμα Μαθηματικών - Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σάμος)

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2018 15:35

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το τμήμα έχει ως στόχο την καλλιέργεια, προαγωγή και μετάδοση της γνώσης, με τη διδασκαλία και έρευνα, στα γνωστικά πεδία της Στατιστικής, της Αναλογιστικής Επιστήμης και των Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών.

Ο σκοπός της εισαγωγικής κατεύθυνσης είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι χρησιμοποιώντας σύνθετες μαθηματικές μεθόδους, ιδίως της Θεωρίας των Πιθανοτήτων, παράλληλα με μεθόδους άλλων επιστημών, ιδίως οικονομικών, θα μπορούν να εκτιμήσουν επιχειρηματικούς κινδύνους ή να πάρουν αποφάσεις για την τιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών ή να καταρτίσουν ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά ή συνταξιοδοτικά σχέδια ή να προτείνουν επενδυτικές στρατηγικές, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία του κοινωνικοοικονομικού συστήματος.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το τμήμα δεν χωρίζει το πρόγραμμα σπουδών του σε τομείς ή κατευθύνσεις. Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα είναι τα ακόλουθα:

Απειροστικός Λογισμός, Εφαρμοσμένη Γραμμική Άλγεβρα, Μικροοικονομική Θεωρία, Εισαγωγή στα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά, Πιθανότητες, Μακροοικονομική Θεωρία, Εισαγωγή στην Ασφάλιση, Στατιστική, Μαθηματικά Ασφαλίσεων Ζωής, Εφαρμοσμένη Ανάλυση, Εισαγωγή στο Δίκαιο, Τεχνικές Επικοινωνίας, Στοχαστικές Διαδικασίες, Πληροφορική με Εφαρμογές στη Στατιστική, Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις, Λογιστική, Στοιχεία Διεθνών Χρηματοοικονομικών Αγορών, Βάσεις Δεδομένων, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος μέσα από την ιστοσελίδα του.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως στατιστικοί (και όχι στατιστικολόγοι, όπως συνηθίζεται να λέγεται), ως αναλογιστές και ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι.

Κατά συνέπεια, οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα:

* Ως αναλογιστές σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις, εργατικές ενώσεις, σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, στο Υπουργείο Εργασίας (Κοινωνικών Ασφαλίσεων), σε θέσεις της ειδικότητάς τους.

* Ως αναλογιστές σε ασφαλιστικές ή χρηματιστηριακές επιχειρήσεις, σε άλλες οικονομικές μονάδες ως ανώτεροι υπάλληλοι, ερευνητές, οικονομικοί σύμβουλοι (εταιρείες συνταξιοδοτήσεων, νοσοκομεία, επιχειρήσεις συγκοινωνιών και τηλεπικοινωνιών, καζίνο, εταιρείες πληροφορικής για δημιουργία λογισμικού σχετικού με αναλογιστικές μελέτες).

* Ως στατιστικοί σε τράπεζες, εταιρείες έρευνας αγοράς, εταιρείες δημοσκοπήσεων, ασφαλιστικές εταιρείες, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες πετρελαιοειδών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

* Ως ελεύθεροι επαγγελματίες για παροχή οικονομικών, ασφαλιστικών υπηρεσιών.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος, Μητροπόλεως 5, 105 57, Αθήνα, Τηλ. 210 32.22.285, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.actuaries.org.gr/

* Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156/04.09.2009) οι πτυχιούχοι του Τμήματος εντάσσονται στο κλάδο ΠΕ 09 Οικονομολόγων της περ. θ' της παραγράφου 8 του άρθρου 14 του Ν. 1566/1985.

* Οι απόφοιτοι του τμήματος εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

* Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Economic Chamber of Greece),Μητροπόλεως 12-14 , Τ.Κ. 105 63, Αθήνα, Τηλ. 213.21.41.800, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.oe-e.gr/, e-mail: oee@oe-e.gr

* ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιά και η εισαγωγική κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου δέχονται και στέλνουν φοιτητές μόνο μεταξύ τους.

 

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass