Θερινό Σχολείο για το Διαδίκτυο

Πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου ΓΕΛ Λάρισας

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2018 16:00

Στη Λάρισα και στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου ΓΕΛ Λάρισας πραγματοποιήθηκε το Θερινό Σχολείο με τίτλο «Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων… στα χέρια μας».

Θερινό Σχολείο με τον ίδιο τίτλο και περιεχόμενο και την ίδια χρονική περίοδο λειτούργησε και σε άλλες τρεις πόλεις: Στην Αθήνα (Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων), στη Θεσσαλονίκη (Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), στην Πάτρα (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Η διάρκεια του Σχολείου ήταν τέσσερις ημέρες (από 25 έως και 28 Ιουλίου) και η συμμετοχή των μαθητών ήταν δωρεάν. Υπεύθυνος για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του Θερινού Σχολείου της Λάρισας ήταν ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του 2ου ΓΕΛ κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας. Την πρώτη ημέρα ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κ. Χριστόφορος Γιαλαμάς -ο οποίος υποστήριξε την υλοποίηση του Θερινού Σχολείου- υποδέχτηκε τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Συμμετείχαν μαθητές ηλικίας από 14 έως 16 ετών από τον νομό Λάρισας, αλλά και την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Το Θερινό Σχολείο είχε ως στόχο την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και κυρίως την επαφή των μαθητών με νέες, εξειδικευμένες τεχνολογίες. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με διάφορα αντικείμενα μάθησης χρησιμοποιώντας κατάλληλο εργαστηριακό εξοπλισμό. Αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους για να ερευνήσουν, ανακαλύψουν, δημιουργήσουν και αξιολογήσουν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass