Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2018 17:30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το τμήμα σύμφωνα με το Π.Δ 78/04-08-2016 μετονομάστηκε σε Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών από Σλάβικων Σπουδών που ίσχυε.

Σκοπός του τμήματος είναι να καλλιεργεί και να προάγει με τη διδασκαλία και την έρευνα, τη γλώσσα-γλωσσολογία, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας και των άλλων σλαβικών χωρών και να παρέχει στη δημόσια διοίκηση τεκμηριωμένες πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία που να διευκολύνουν τη συνεργασία με τη Ρωσία και τις άλλες σλαβικές χώρες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος:

Ρωσική Γλώσσα, Παλαιοσλαβική Γλώσσα, Εισαγωγή στη Σλαβική Φιλολογία, Εισαγωγή στην Παλαιοσλαβική Γραμματεία, Λογοτεχνία των Ανατολικών Σλάβων (μέχρι τον 18ο αιώνα), Ρωσική και Ουκρανική προφορική λογοτεχνική δημιουργία, Πρώτη περίοδος: 1800-1825, Δεύτερη περίοδος: 1825-1860, Ρωσική Πεζογραφία β΄ μισού 19ου - αρχών 20ου αιώνα, Ρωσικός Συμβολισμός (Αργυρός Αιώνας), Σοβιετική Λογοτεχνία - Σοσιαλιστικός Ρεαλισμός, Ρωσική Πρωτοπορία του 20ου αιώνα, Θεωρία της Λογοτεχνίας, κ.ά.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Οι απόφοιτοι του τμήματος θα μπορούν να εργαστούν σε αντικείμενα και θέσεις αντίστοιχα με το αντικείμενο σπουδών τους. Πιο συγκεκριμένα μπορούν να απασχοληθούν:

* Ως εκπαιδευτικοί για τη διδασκαλία της ρώσικης γλώσσας

* Ως μεταφραστές και διερμηνείς της ρώσικης γλώσσας

* Σε δημόσιες επιχειρήσεις και υπουργεία ως στελέχη, σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες.

* Στο Διπλωματικό Σώμα ως μορφωτικοί και οικονομικοί ακόλουθοι, εμπειρογνώμονες (ύστερα από επιτυχή εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία).

* Σε ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στον Σλάβικο Χώρο.

* Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, της οικονομίας, κ.ά.

Σύμφωνα με ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1773, 23-5-2017, Τεύχος Β', οι απόφοιτοι α) του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών (κατεύθυνση ρωσικής γλώσσας και φιλολογίας) του Ε.Κ.Π.Α., εφόσον έχουν συμπληρώσει 30 ECTS του Προγράμματος Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας με τη λήψη του πτυχίου τους, β) του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, χωρίς αναγραφή κατεύθυνσης σε αυτό, εφόσον έχουν συμπληρώσει 30 ECTS του Προγράμματος Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας με τη λήψη του πτυχίου τους, και γ) του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, εφόσον έχουν συμπληρώσει 30 ECTS του Προγράμματος Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας με τη λήψη του πτυχίου τους.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2008.

* Για την απόκτηση πτυχίου ο φοιτητής οφείλει να συγγράψει πτυχιακή εργασία, η οποία πρέπει να έχει μεθοδολογικό χαρακτήρα, με κάποια στοιχεία πρωτοτυπίας.

* ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ:

* Το τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλάβικών Σπουδών - Σλάβικων Σπουδών, δε δέχεται φοιτητές από άλλα τμήματα. Επίσης, δε στέλνει φοιτητές σε άλλα τμήματα. ( η κατεύθυνση είναι ανενεργή)

* Το τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας & Σλάβικων Σπουδών - Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας, δε δέχεται φοιτητές από άλλα τμήματα. Επίσης, δε στέλνει φοιτητές σε άλλα τμήματα.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 224 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2018»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass