Η ώρα της αλήθειας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την Πέμπτη στη Λάρισα για το καυτό θέμα της συνένωσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 23:00

Η ώρα της αλήθειας για το καυτό θέμα της συνένωσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έφτασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισπεύδει την επίσκεψή του στη Λάρισα και συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλό του Παντελή Κυπριανό, θα βρίσκεται στην πόλη την Πέμπτη 9 Αυγούστου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη και ακαδημαϊκούς, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Η επίσκεψη του υπουργού έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η πρυτανεία του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της, ζητούσε απαντήσεις από τον υπουργό Παιδείας για τη μη ανταπόκρισή του στο κείμενο που του εστάλη και περιλάμβανε την απόφαση της Συγκλήτου -που συνήλθε στις 11-7-2018- με αποκλειστικό θέμα την «Άποψη του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας επί του κειμένου – πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη «Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας». Στο συγκεκριμένο κείμενο αναφερόταν ότι οι προτάσεις του Υπουργείου δεν μπορούν να γίνουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αποδεκτές και παράλληλα, η Σύγκλητος παρέθετε τις προτάσεις τόσο για την ακαδημαϊκή γεωγραφία του Ιδρύματος, όσο και για το θεσμικό πλαίσιο που θα πρέπει να διέπει τη μετάβαση στο νέο Πανεπιστήμιο.

Ως φαίνεται ο υπουργός μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ανεβάζει ταχύτητα για την περίπτωση της Θεσσαλίας, αφού μάλιστα κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε, ότι τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει με νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλίας.

Η επίσκεψη του υπουργού θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αφού αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που θέτει το ΤΕΙ Θεσσαλίας, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο της συνένωσης. Θα μπορούσε πιθανόν να ερμηνευθεί και ως κίνηση καλής θέλησης του υπουργού, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι διαφορές, καθώς ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι υπέρ του να εξαντληθεί ο διάλογος με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μάλιστα πληροφορίες που προέρχονται τόσο από το περιβάλλον του Υπουργείου, όσο και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αναφέρουν ότι την περασμένη Παρασκευή ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Υπουργείο Παιδείας και ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό. Καθώς φαίνεται η ανταπόκριση ήταν άμεση, παρά το γεγονός ότι από τον κύκλο του Υπουργείου επισημαίνεται ότι η επίσπευση της επίσκεψης, γίνεται λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας που θα έχει ο υπουργός στα τέλη Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στη Λάρισα, αφού πολλοί περιμένουν με αγωνία τα επόμενα βήματα, που θα οδηγήσουν σε ένα κοινό τόπο συνάντησης το ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass