ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ

Προσφυγόπουλα (και) σε σχολεία του Συκουρίου

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 22:05

Δομές υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων και σε σχολεία του Συκουρίου προβλέπει -για πρώτη φορά φέτος– η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3580/22 08 2018).

Πρόκειται για τις τάξεις υποδοχής παιδιών προσφύγων που φιλοξενούνται σε καταυλισμούς, όπως στο Κουτσόχερο Λάρισας, με τη διαφορά ότι ο αντίστοιχος καταυλισμός στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών δεν έχει προετοιμασθεί ακόμη. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και αφορά στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων με θετικά μάλιστα αποτελέσματα παρότι τελικά πρόκειται για μικρό αριθμό παιδιών. Όπως είναι γνωστό, από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας καταυλισμού στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο «Αργ. Ζώγα» έξω από το Κυψελοχώρι, όπως πρόσκαιρα είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016, προκειμένου να τοποθετηθούν προκάτ σπίτια στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου. Προς το παρόν πάντως στο πρώην στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου έχουν «παγώσει» οι όποιες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου προκειμένου να τοποθετηθούν σκηνές.  Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αποσυμφόρησης δομών προσφύγων στη νησιωτική Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες -όπως αναμένεται και σήμερα- συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων στο Κουτσόχερο, όπου ο αριθμός των φιλοξενουμένων ανέρχεται στους 1.361.

ΜΑΘΗΤΕΣ
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για « Ίδρυση Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ)» δημοσιεύθηκε προχθές στο ΦΕΚ και αφορά στον καθορισμό των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2018-2019 εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων. Από το Υπουργείο Παιδείας ζητήθηκε από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να υποδείξουν τα εγγύτερα σχολεία σε προσφυγικούς καταυλισμούς και έτσι αποφασίσθηκε η λειτουργία ΔΥΕΠ στα εξής σχολεία: Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας: Το Νηπιαγωγείο Μάνδρας, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το Δημοτικό Σχολείο Κοιλάδας, το Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας και το Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας: Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας και το Γυμνάσιο Συκουρίου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας προσφυγικού καταυλισμού στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου» στο Κυψελοχώρι έχει προκαλέσει την αντίδραση του Δήμου Τεμπών, που με επιστολή του στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, σημείωνε την ακαταλληλότητα του χώρου για τη φιλοξενία προσφύγων αλλά και την αδυναμία παράλληλα, Υπηρεσιών του Δήμου, να υποστηρίξουν την καθημερινή λειτουργία (ύδρευση, καθαριότητα κ.λπ.) του προσφυγικού καταυλισμού. Να διευκρινισθεί ότι σήμερα, παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά τον περασμένο Ιούλιο, στο πρώην «Στρατόπεδο Ζώγα» δεν εκτελούνται εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να υποδεχθεί πρόσφυγες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass