Θεαματική άνοδος στα Παιδαγωγικά

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 22:10

Περισσότεροι εισακτέοι και πολλοί που θα μπουν σε σχολές με λιγότερα μόρια αφού στις περισσότερες σχολές φέτος οι βάσεις σημείωσαν πτώση, είναι το πρώτο γενικό συμπέρασμα που βγάζει κάποιος από τη χθεσινή ανακοίνωση των πινάκων.

Στη Θεσσαλία σημαντική πτώση παρουσίασε η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στον Βόλο με τη βάση να πέφτει 1.346 μόρια σε σχέση με πέρυσι και η εισαγωγή να γίνεται με 14.424 μόρια έναντι 15.770 που ήταν πέρυσι. Πτώση σημείωσε και η Σχολή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα κατά 414 μόρια, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση στην Ιατρική Λάρισας με τη βάση να βρίσκεται στα 18.564 μόρια από 18.803 που ήταν πέρυσι, δηλαδή πτώση μόλις 239 μόρια. Άνοδο είχε η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα κατά 490 μόρια. Από 15.882 μόρια πήγε σε 16.372. Θεαματική ήταν η άνοδος στις Παιδαγωγικές Σχολές του Βόλου, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης που αυξήθηκε κατά 1.900 μόρια

Μεγάλη άνοδο είχε και η βάση στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στον Βόλο που εκτοξεύτηκε κατά 1.558 μόρια από πέρυσι και έτσι οι επιτυχόντες μπήκαν γράφοντας πάνω από 14.647 μόρια, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής του Βόλου που σημειώθηκε άνοδος κατά 1.618 μόρια.

Πτώση σημείωσαν τα τμήματα Δασοπονίας και Διαιτολογίας (κατά 902 μόρια) και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα (κατά 667 μόρια), ενώ και σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα οι βάσεις έπεσαν με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής να κάνει την πιο θεαματική βουτιά κατά 1123 μόρια και το αντίστοιχο των Τεχνολόγων Γεωπόνων κατά 1102 μόρια.

Σε κάθε περίπτωση οι περιζήτητες σχολές διατήρησαν τις υψηλές βάσεις τους με μικρές πτώσεις, ενώ οι εκτιμήσεις για την άνοδο των παιδαγωγικών επιβεβαιώθηκαν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χθες το απόγευμα από το Υπουργείο Παιδείας είχε ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ενημέρωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οπότε τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σήμερα το πρωί στα σχολεία. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Παρόλα αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν όπως και χτες, να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

 β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

* Επίσης χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass