Φιλοσοφική Σχολή κατά Υπ. Παιδείας για κατάργηση Λατινικών

­ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 16:10

ΑΘΗΝΑ
Την ώρα που εκπαιδευτικοί φορείς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις αλλαγές εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εγείροντας ακόμη και ζητήματα αδιάβλητου, αντιδράσεις υπάρχουν από τον ακαδημαϊκό χώρο για την κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών.

Για απολύτως λανθασμένη και αναχρονιστική στρατηγική του υπουργείου κάνει λόγο η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, αναφέρεται σε συνειδητή υποβάθμιση ενός σημαντικά μεγάλου επαγγελματικού κλάδου, αυτού των φιλολόγων, όπως αυτή θα προκύψει μέσω της αφαίρεσης διδακτικών ωρών και της αλλοίωσης του χαρακτήρα του σχολείου.
Παράλληλα, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενη «απομόνωση» του μαθητικού πληθυσμού της χώρας από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μια γενικότερη τάση αναθεώρησης της όποιας απομάκρυνσης υπήρξε τα τελευταία χρόνια από την κλασική παιδεία, ενώ καλεί το υπουργείο «να επανεξετάσει και τελικά να αναθεωρήσει και να ανακαλέσει αυτή την απολύτως εσφαλμένη απόφασή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass