Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Αναζητήστε ζωντανή επικοινωνία με φίλους αληθινούς και όχι διαδικτυακούς και απρόσωπους»

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:19

Μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, απέστειλε ο σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το οποίο θα διαβαστεί σε όλες τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες σήμερα Τρίτη, κατά την ακολουθία του Αγιασμού.

 Στο μήνυμά του ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τους κινδύνους που προέρχονται από την αλόγιστη χρήση των σύγχρονων μέσων της τεχνολογίας, που καταστρέφουν τη ζωντανή ανθρώπινη επαφή και κάλεσε τους μαθητές να μην υποδουλωθούν στις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά να τις εκμεταλλευτούν δημιουργικά. Απηύθυνε δε πρόσκληση προς όλους να συμμετέχουν στις νεανικές ενοριακές συντροφιές και δράσεις, όπου θα βρουν έναν Θεό φίλο και συμπαραστάτη, αλλά και ζωντανή επικοινωνία και συντροφικότητα.

 

Ολόκληρο το μήνυμα του σεβασμιοτάτου αναφέρει:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Μόλις χτύπησε το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς. Το σχολείο σας και οι καθηγητές σας είναι έτοιμοι να σας υποδεχθούν και να σταθούν πλάι σας σε όλες σας τις προσπάθειες για πρόοδο και επιτυχίες. Για τους επόμενους μήνες θα μοιάζετε με ναυτικούς που ταξιδεύουν στις θάλασσες, άλλοτε γαλήνιες και γοητευτικές και άλλοτε φουρτουνιασμένες. Στη ζωή ο άνεμος δεν είναι πάντα ευνοϊκός.

Οι ναυτικοί στις δυσκολίες βρίσκουν δύναμη και κουράγιο, όταν σκέφτονται τον προορισμό τους. Έτσι κι εσείς, πρέπει από νωρίς να βάλετε τους στόχους σας. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Πρέπει και να μείνετε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να τους πετύχετε. Όποιος ξέρει τι ζητάει, θα γλιτώσει εύκολα από πειρασμούς και θα αντισταθεί με επιτυχία στις Σειρήνες, που θέλουν να τον βγάλουν απ’ τον δρόμο του και να τον κάνουν να ξεχάσει τον προορισμό του.

Εσείς, πιο καλά απ’ όλες τις περασμένες γενιές, γνωρίζετε πόσο εύκολη είναι η διάσπαση στην εποχή μας. Έχετε καταλάβει τη δύναμη που κρύβει μία οθόνη, μικρή ή μεγάλη, να μαγνητίζει το μυαλό και να το κάνει να ξεχνά σκοπούς και στόχους. Είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε πια να ζήσουμε χωρίς αυτές τις συσκευές. Είναι, όμως, στο χέρι σας να μην υποδουλωθείτε σ’ αυτές, αλλά να τις μετατρέψετε σε εργαλείο εκπλήρωσης των ονείρων σας. Αν το καταφέρετε, θα σας βοηθήσουν να προοδεύσετε στη γνώση και να πετύχετε πιο γρήγορη επικοινωνία, χωρίς να σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο απασχόλησης με δημιουργικές δράσεις, όπως η Τέχνη και ο Αθλητισμός. Κυρίως, όμως, δεν θα σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο από τη ζωντανή επαφή με φίλους αληθινούς και όχι διαδικτυακούς και απρόσωπους.

Ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση, που θα σας ξεκουράσουν από τον κόπο του σχολείου, θα σας δώσει και φέτος η Εκκλησία μας, με τις δραστηριότητές της και τους ενοριακούς της ομίλους. Στις νεανικές της συντροφιές θα βρείτε ανθρώπους, με τους οποίους θα σας ενώσει η κοινή δράση και η αληθινή φιλία. Κυρίως, όμως, θα σας ενώσει μαζί τους η κοινή πίστη σε έναν Θεό φίλο και συμπαραστάτη σε κάθε σας δυσκολία. Η εμπιστοσύνη στη βοήθεια του Θεού θα γεμίσει την ψυχή σας ηρεμία, θα σας απαλλάξει, όσο γίνεται, από το άγχος και την αγωνία μπροστά σε δοκιμασίες και εξετάσεις, θα εμποδίσει τη μοναξιά να φωλιάσει στην καρδιά σας.

Στο ταξίδι του σχολείου που ξεκινά σήμερα, στο ταξίδι μίας ακόμα χρονιάς στη ζωή σας, δοκιμάστε την παρουσία του Χριστού στην καθημερινότητά σας. Δώστε Του τη δυνατότητα να σταθεί στο πλάι σας και να σας γεμίσει με κουράγιο, αισιοδοξία και αγάπη. Αγάπη αληθινή, που μόνον Εκείνος ξέρει να χαρίζει, γιατί ο Ίδιος είναι η πηγή της αγάπης, της αλήθειας και της ζωής.

Καλή και ευλογημένη χρονιά, με πατρικές ευχές,

 

Ο Μητροπολίτης σας, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass