Οι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Τεμπών

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 22:11

Στον αγιασμό σχολείων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Γόννων όπως επίσης και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γόννων και Μακρυχωρίου παρευρέθηκε χθες Τρίτη το πρωί ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.

Ο κ. Κώστας Κολλάτος με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στον δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Η Παιδεία υπήρξε πάντοτε ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία, γιατί δίνει την ευκαιρία να αναδειχτούν οι δυνατότητες του ανθρώπου, να αναπτυχθούν τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητές του και να διαμορφωθούν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Η φροντίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί κυρίαρχο μέλημα της Δημοτικής αρχής, θα είμαστε πάντοτε πρόθυμοι ώστε να φροντίζουμε για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εκείνων που καθιστούν το έργο αυτό ευκολότερο και πληρέστερο.

Εύχομαι σε γονείς και εκπαιδευτικούς υγεία και δύναμη στη δύσκολη αποστολή τους και στους μαθητές μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά, με ελπίδα και αισιοδοξία», καταλήγει ο κ. Κολλάτος.

Στην εκδήλωση στους Γόννους τον αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς της κωμόπολης π. Ιωάννης Τζίτζιος και π. Παύλος Κοντονάρης.

Παρευρέθηκαν επίσης η δραστήρια και ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία διευθύντρια του σχολείου κ. Κωνσταντίνα Μπούτου, η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Τσιόπα, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσούγιας, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές, το στέλεχος του συλλόγου και δάσκαλος κ. Γιώργος Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρος Ζάρρας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.ά.

* Στην αντίστοιχη τελετή στο Συκούριο, όπου φοίτησε τα μαθητικά του χρόνια, παρέστη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης.

Στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου και μετέπειτα στον αγιασμό του Γυμνασίου και του Λυκείου Συκουρίου, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων καλωσόρισαν τους μαθητές, γονείς και δημοτικούς συμβούλους και κάλεσαν τον κ. Μανώλη να απευθύνει χαιρετισμό.

 Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δύναμη» τόνισε στον χαιρετισμό του:

«Σήμερα για όλους μας είναι μια νέα αρχή. Κάθε αρχή έχει και τις δυσκολίες της, αλλά σηματοδοτεί και μια ελπίδα γεμάτη όνειρα και προσδοκίες για έργο και αληθινή πρόοδο. Για να είναι επιτυχημένη αυτή η αρχή είναι επιβεβλημένο να συνοδεύεται από αγάπη, εμπιστοσύνη και συνεργασία.

Αγάπη από τους δασκάλους για τους μαθητές. Εμπιστοσύνη των γονέων και κηδεμόνων στο διδακτικό έργο των δασκάλων και συνεργασία δασκάλων με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις συνθήκες και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, προς όφελος των μικρών μαθητών». Ο κ. Μανώλης συνοδευόταν από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καραναστάση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass