«Δεν υπήρξε συμφωνία, υπήρξαν βήματα»

* ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ * ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2018 22:08

«Δεν υπήρξε συνολική συμφωνία, υπήρξαν ωστόσο βήματα», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Η συνάντηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της διαβούλευσης με αφορμή και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Σχέδιο νόμου που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε χθες με αιρετούς της Λάρισας και της Καρδίτσας ενώ δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου με αφορμή την πολυπληθή τρικαλινή αντιπροσωπεία. Οι επαφές θα συνεχισθούν σήμερα με τον κ. Γαβρόγλου να συναντάται με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό και αντιπεριφερειάρχες.

ΒΗΜΑΤΑ

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι «έγινε εκτενής και αναλυτική συζήτηση για τις προτάσεις του δημάρχου και το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου. Δόθηκαν διευκρινίσεις, επιλύθηκαν ζητήματα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Με τον κ. Καλογιάννη να δηλώνει στην «Ε» πως «δεν υπήρξε συνολική συμφωνία, υπήρξαν ωστόσο βήματα». Διευκρινίζοντας ότι τα βήματα, αφορούν κυρίως σε διοικητικά θέματα του νέου Πανεπιστημίου, όπως τα παραρτήματα των διοικητικών υπηρεσιών, η αξιοποίηση του campus του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα κ.ά.

Για το θέμα των σχολών ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε πως «θα υπάρξει και νέα συνάντηση» η οποία «θα επικεντρωθεί στα Τμήματα». Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογιάννης μετέφερε στη χθεσινή συνάντηση, την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Απόφαση σύμφωνα με την οποία η Λάρισα, μεταξύ άλλων, διεκδικεί: Δύο Πολυτεχνικά Τμήματα στη θέση των Τμημάτων της ΣΤΕΦ που καταργούνται, τη μη κατάργηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, τη διατήρηση του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ερρίκος Χάιμ Βεντούρας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός και η νομική σύμβουλος του υπουργού Αλεξάνδρα Τομαρά.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ακολούθησε η συνάντηση με τον δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννη Σβάρνα και τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπο Μπιλίνη. Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος διατύπωσαν τις προτάσεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας τα θετικά σημεία του. Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν σημαντικές συγκλίσεις και ο υπουργός άκουσε τις αιτιάσεις του δημάρχου ως προς το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Αντίθετα δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του κ. Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς - όπως σημειώνεται από το Υπουργείου Παιδείας – «λίγο πριν από τη συνάντηση, ο τελευταίος απαίτησε -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δημάρχους της Θεσσαλίας, οι συναντήσεις με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν κανονικά- να είναι παρόντες και περίπου 20 εκπρόσωποι φορέων της πόλης (μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κλπ.).

Όπως ήταν φυσικό, η ενέργειά του δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό ο οποίος υπενθύμισε στον δήμαρχο Τρικκαίων ότι είχε συμφωνηθεί να συναντηθεί με τον ίδιο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Λάππα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Χρήστο Λάππα.

Μετά από αίτημα του υπουργού κλήθηκε να είναι στη συνάντηση και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Θεοδωράκης, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τα Τρίκαλα.

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει κανονικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, επιμένοντας σε έναν ουσιαστικό διάλογο και όχι σε έναν διάλογο εντυπωσιασμού που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Οι επαφές θα συνεχισθούν σήμερα με τον κ. Γαβρόγλου να συναντάται με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό και αντιπεριφερειάρχες. Να σημειωθεί τέλος ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη πότε θα ολοκληρωθεί ο διάλογος και κατ’ επέκταση πότε το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass