Αναβάθμιση σπουδών, δουλειά με δικαιώματα

Πανθεσσαλική συνάντηση Φοιτητικών Συλλόγων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 15:14

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας απασχόλησε την πανθεσσαλική συνάντηση συλλόγων, επιτροπών αγώνα και εκλεγμένων σε ΔΣ από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα.

Τους σπουδαστές καλωσόρισε το μέλος του ΔΣ Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας Κώστας Κουρελάς και στη συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί από τον Στέλιο Μπάρμπα, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και τη Λίζα Τσιμπλίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Διαβάστηκε επίσης το αγωνιστικό πλαίσιο που έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, ενώ μηνύματα στήριξης της προσπάθειας για συντονισμό του αγώνα έστειλαν εκπρόσωποι από τους σπουδαστικούς συλλόγους των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Ακολούθησαν εισηγητικές ομιλίες για τα ΑΕΙ από τον Παναγιώτη Ηλιάδη, πρόεδρο του ΔΣ του συλλόγου Γεωπονίας (ΦΠ) και για τα ΤΕΙ από τον Λαυρέντη Κουρελά, πρόεδρο του ΔΣ Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων «στη συνέχεια άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έφερε ζωντανή πείρα από την κατάσταση που επικρατεί στις σχολές, τις διαθέσεις των φοιτητών, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν για οργάνωση συλλογικής δράσης, τις επιπτώσεις των προβλημάτων στη μέριμνα, την υποχρηματοδότηση στις σπουδές μας. Αναδείχτηκε από όλη την κουβέντα ότι κοινός στόχος είναι να γίνει πράξη το σύνθημα: «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της Θεσσαλίας! Απαιτούμε αναβάθμιση των σπουδών μας, δουλειά με δικαιώματα!» Τα μηνύματα είναι λοιπόν ελπιδοφόρα για να συνεχίσουμε πιο μαχητικά! Οι σύλλογοι, η επιτροπή αγώνα και οι εκλεγμένοι που συμμετείχαν κατέληξαν σε ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικών δράσεων (επισυνάπτεται) μέχρι και τον Νοέμβρη, όταν θα επαναληφθεί συνάντηση σε επίπεδο Θεσσαλίας για την ανταλλαγή πείρας, συμπερασμάτων από όλη αυτήν την προσπάθεια και να δοθεί η απαραίτητη συνέχεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Βόλου Γεωπονίας (Φ.Π.), Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Παιδαγωγικού (ΠΤΔΕ), Ειδικής Αγωγής, ο Σύλλογος Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, η Επιτροπή Αγώνα Ιστορικού - Αρχαιολογικού (ΙΑΚΑ) και εκλεγμένοι στα ΔΣ των φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Ιατρικής, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass