Σχολείο μαθηματικών

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2015 18:59

 

Στη Λεπτοκαρυά διοργανώθηκε το 9ο καλοκαιρινό μαθηματικό  σχολείο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, που προωθεί  τα τελευταία χρόνια ανάλογες δράσεις σε όλη τη χώρα, στηριζόμενη στην εθελοντική προσφορά καταξιωμένων Πανεπιστημιακών δασκάλων των μαθηματικών, αλλά και εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εβδομήντα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη χώρα, με διακρίσεις στα μαθηματικά, παρακολούθησαν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχευση στους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς που διοργανώνει ή συμμετέχει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Παράλληλα, εκτός από τα 6ωρα μαθήματα σε καθημερινή βάση, οι μαθητές συμμετέχουν σε πολιτιστικές ,αθλητικές δραστηριότητες αλλά διαθέτουν και ελεύθερο χρόνο για ξεναγήσεις κολύμβηση και άλλες δράσεις.

Παρόντες κεντρικά στελέχη της ΕΜΕ με επικεφαλής τους καθηγητές του ΕΜΠ κ. κ. Α. Φελλούρη και Α. Παπαϊωάννου και τον Γ.Γ. της Εταιρείας κ. Γ. Τυρλή.

Σημαντικό ρόλο στη φετινή διοργάνωση διαδραμάτισε και  το παράρτημα Λάρισας της Ε.Μ.Ε με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Α. Μαργαρίτη, ενώ το παρόν έδωσε και ο μαθηματικός Γ.Γ. της Ε.Μ.Ε, Διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας κ. Κ. Καραμπάτσας.

Βασικός χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Λαρισαίος επιχειρηματίας της ομώνυμης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων κ. Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, που υποστήριξε υλικά και ηθικά το πρόγραμμα, ενώ δήλωσε πως θα είναι αρωγός και σε άλλες διεθνείς δράσεις της Εταιρείας (Βαλκανιάδες, Ολυμπιάδες  κλπ.)

Τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Κωνσταντινίδη που παραβρέθηκε στις εργασίες του προγράμματος εξέφρασαν τα στελέχη της διοίκησης της Ε.Μ.Ε, αλλά και ο Α. Μαργαρίτης που τόνισε: «πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία από έναν σημαντικό συμπολίτη με πλούσιο έργο και προσφορά όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής και του τόπου ,πρωτοβουλία που σε καιρούς κρίσης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία».

      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass