ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ: Όχι στο νέο πρόγραμμα σπουδών των θρησκευτικών

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34

Την ελπίδα ότι θα εισακουσθούν, οι απόψεις του σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, σχετικά με το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευτικών, εκφράζουν οι θεολόγοι του παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, οι οποίοι αντιδρούν έντονα σε αυτό. Σε ανακοίνωση του παραρτήματος, τονίζεται:

«Την έντονη αντίδρασή του για το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο, που εφαρμόζεται πιλοτικά για δεύτερη χρονιά σε σχολεία της χώρας μας, εκφράζει με έγγραφό του προς τη διοίκηση της Εκκλησίας ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, το οποίο περιήλθε πρόσφατα σε γνώση μας.

…Είναι, λέγει, «Αληθώς συγκλονιστικά και ανησυχητικά όσα επισημαίνονται» στο προς την ιερά σύνοδο υπόμνημα του καθηγητή της Παιδαγωγικής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλή Ρεράκη. Στη συνέχεια ο ιεράρχης αναφέρεται στη συλλεκτική πολυσέλιδη έκδοση της Ένωσης Θεολόγων Νομού Λέσβου (Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων) «που φωτίζει όλες τις πτυχές του μεταρρυθμιστικού ή ορθότερον εκ θεμελίων ανατρεπτικού καινοφανούς αυτού προγράμματος. Πολλοί συνεπίσκοποι, ηγούμενοι και κληρικοί, καθηγηταί πανεπιστημίων, όλες σχεδόν οι κατά τόπους ενώσεις – και η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων, ανώτατοι δικαστικοί, δημοσιογράφοι, λειτουργοί και διάκονοι των γραμμάτων και της παιδείας επιφυλάσσονται και εν τέλει απορρίπτουν τις εισηγήσεις των «εμπειρογνωμόνων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου», οι οποίες υπό το πιλοτικόν καινοφανές μόρφωμα οδηγούνται εις την πλήρη εφαρμογήν και παγίωσιν…». Επισημαίνει κατόπιν τα διαλαμβανόμενα στο ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και καταλήγει με την προτροπή να απορρίψει η Εκκλησία «τις μνημονευόμενες και δημοσιοποιούμενες θέσεις και λόγους των πρωτεργατών «εμπειρογνωμόνων» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου …Δεν παραλείπει να αναφερθεί στη θέση του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Και προτείνει να εξεταστεί από την Εκκλησία το πελώριο αυτό εκπαιδευτικό θέμα και να τύχει της τελικής κρίσης και απόφασης της ανώτατης εκκλησιαστικής αρχής, της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.»

           

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass