ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Στο πολυνομοσχέδιο απαντούν με απεργίες

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 0:26

 

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και στις αλλαγές που επιφέρει, μεταξύ άλλων στο ασφαλιστικό.

Οι τρέχουσες εξελίξεις στην εκπαίδευση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, απασχόλησαν την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που έγινε χθες το απόγευμα, σε αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι δάσκαλοι θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, ενώ το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αποφάσισε κινητοποίηση στις 4 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Κινητοποίηση για την οποία θα προταθεί, σε ΕΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ Λάρισας, η κοινή διοργάνωσή της.

Στο μεταξύ παραμένει το πρόβλημα των κενών θέσεων σε σχολεία της Λάρισας με τα κενά, όπως τονίσθηκε στη χθεσινή συνέλευση, των δασκάλων να ανέρχονται σε 13, των νηπιαγωγών σε 3, των δασκάλων ειδικής αγωγής σε 7 και τέλος, των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε 28.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Κοσμάνος, μιλώντας στη συνέλευση, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς παραμένει άλυτο και απασχολεί τους εκπαιδευτικούς και όλη την εκπαιδευτική κοινωνία.

Η υποστελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό, η απουσία μόνιμων διορισμών, η υποχρηματοδότηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη διάσταση, σε συνδυασμό με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, στην υγεία και πολλά άλλα είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στη σημερινή γενική συνέλευση και στο επόμενο διάστημα.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα τα οποία προέρχονται από την υπογραφή του μνημονίου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων περικοπή δαπανών για την παιδεία, μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου.

Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των συνολικών αναδιαρθρώσεων μάλλον φιλοδοξεί να γκρεμίσει ότι έχει παραμείνει όρθιο στη δημόσια εκπαίδευση και την υγεία. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα απαιτούν την ενεργό συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες και τη συσπείρωση στις οργανωμένες πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων σωματείων μας.

Μόνο μέσα από τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση αυτή» κατέληξε ο κ. Κοσμάνος. Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων παρατάξεων και εκπαιδευτικών.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass