ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ-ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΣΤΕΛΙΟ ΡΑΜΦΟ

Ομιλία-εκδήλωση στην 110 Πτέρυγα Μάχης

Δημοσίευση: 04 Νοε 2015 8:33

Εκδήλωση – ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα, φιλόσοφο και σημαντικό στοχαστή κ. Στέλιο Ράμφο, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην 110 Πτέρυγα Μάχης με θέμα «Έλληνας και Ευρωπαϊκή Συνείδηση». Τον κ. Ράμφο υποδέχτηκε και προλόγισε ο διοικητής της 110 ΠΜ σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης.

Στην ομιλία που ακολούθησε, ο κ. Ράμφος προσέγγισε και περιέγραψε τις χρόνιες παθογένειες της νοοτροπίας μας, οι οποίες μας κρατούν μακριά από τη συγκρότηση ενός σύγχρονου Κράτους Δυτικού τύπου και με την πάντα διερευνητική ματιά του στον ιστορικό χωροχρόνο του Ελληνισμού, μας παρείχε ολοκληρωμένη ερμηνεία της δυσχερούς κατάστασης, την οποία βιώνουμε, ως κράτος και ως λαός συνολικά αλλά και ως άτομα ξεχωριστά. Τόνισε ότι η υπερβολή του συναισθήματος στον δημόσιο χώρο είναι καταστροφική, καθώς δεν έχει προοπτική και ορίζοντα στο μέλλον, ενώ ο ορθός λόγος, η έμφαση στην πραγματικότητα της καθημερινότητας και η συλλογικότητα, διασφαλίζουν την πρόοδο των κοινωνιών. Η επαφή μας με την ευρωπαϊκή ιδέα και τις βασικές αρχές του Δυτικού Πολιτισμού, μέσα από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκύπτει ως επιβεβλημένη για τη θεραπεία των διαχρονικών και σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Η επιλογή της ατομικής ευθύνης είναι μονόδρομος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass