ΜΕ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ

Στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ η Κομμουνιστική Ανανέωση

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2015 0:53

 

Η πολιτική επιτροπή της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, συνεδρίασε προχθές και έκανε – σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος- τις εξής διαπιστώσεις:

* Οι εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 20 Σεπτεμβρίου είναι υπαγορευμένες από τους πιστωτές ώστε, εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα των εργαζόμενων τάξεων και της ελληνικής κοινωνίας από την οριστική υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιφυλάσσουν για τη χώρα και τον ελληνικό λαό με τη «συγκατάθεσή» του. Κι αυτό κόντρα στην πραγματική θέλησή του, που εκφράστηκε κατηγορηματικά με το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

* Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που επιθυμούν να προκύψει, θα είναι προσανατολισμένη σε μέτρα που θα οδηγήσουν στη βαθύτερη υποταγή της εργατικής τάξης, στην υφαρπαγή του συνόλου της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από το μεγάλο κεφάλαιο, στη συγκέντρωση κεφαλαίου σε ελάχιστα χέρια με την ολοκληρωτική συντριβή μικρομεσαίων, αυταπασχολούμενων, εργαζόμενων αγροτών και στην παραπέρα υποβάθμιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Η αστική τάξη έχει πολλές επιλογές για το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛΛ.).

* Σε αυτή τη συγκυρία, με την επιτάχυνση των σχεδιασμών της αστικής τάξης, είναι απαραίτητη η άμεση συγκρότηση ενός μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα αντισταθεί στα μέτρα που έρχονται, θα συναντηθεί με την εργαζόμενη κοινωνία για να συνδιαμορφωθεί ένα σαφές εναλλακτικό σχέδιο και ένα μεταβατικό πρόγραμμα που θα αμφισβητεί τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική κυριαρχία και θα ανοίγει το δρόμο για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Είμαστε πεισμένοι ότι η δημοκρατική συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την επιτυχία του.

Με αυτές τις διαπιστώσεις «αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στη συγκρότηση και διαμόρφωση του μετώπου της Λαϊκής Ενότητας, με πλήρη ευθύνη, δικαιώματα και αυτοτέλεια, καθώς και τη συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας για τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη 2015.

Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται και προσβλέπουν σε ριζοσπαστικές ανατροπές να συσπειρωθούν σε αυτή την κατεύθυνση σε όλα τα μετερίζια του κινήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass