ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έργα αποχέτευσης στο κέντρο του Πλαταμώνα

Δημοσίευση: 29 Απρ 2016 0:45

 

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζεται το μεγάλο έργο της αποχέτευσης λυμάτων του Πλαταμώνα. Έργο το οποίο ξεκίνησε πριν έξι ολόκληρα χρόνια, αλλά λόγω των οικονομικών συγκυριών «βάλτωσε». Μετά από πολλές προσπάθειες της δημοτικής αρχής Δίου – Ολύμπου το έργο μόλις έλαβε νέα χρηματοδότηση η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 30ή Σεπτεμβρίου 2016.

Η «Ε» βρέθηκε χθες στον Πλαταμώνα και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας κ. Στέλιο Μπόζα και Θωμά Μπουτόλα.

Οι δύο αιρετοί του κοσμοπολίτικου θερέτρου σημειώνουν με έμφαση ότι η πολύχρονη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου δεν έχει να κάνει με ολιγωρίες και παραλήψεις του Δήμου Δίου – Ολύμπου ούτε της Δημοτικής Ενότητας Πλαταμώνα. Αντίθετα το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αλλά εθνικό και έχει να κάνει με τα μνημόνια και τις διαπραγματεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα μετά την Κυριακή του Θωμά ξεκινούν οι εργασίες της αποχέτευσης λυμάτων στην κεντρική παραλιακή οδό του Πλαταμώνα, οδός Κ. Καραμανλή και συγκεκριμένα από τον καθεδρικό ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος μέχρι το «Σταβέντο», καθώς επίσης στον παραλιακό δρόμο του λιμανιού και στην περιοχή «Καλαμάκι».

Οι εργασίες αναμένεται να κρατήσουν περίπου ένα μήνα και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουνίου όπου και ο εργολάβος θα πρέπει να παραδώσει το έργο. Όπως είναι φυσικό τμήματα του δρόμου όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες, τοπικά θα δίδονται ενδεχόμενα και νωρίτερα σε χρήση.

Κατανοώντας διαμαρτυρίες συμπολιτών τόσο ο κ. Μπόζας όσο και ο κ. Μπουτόλας σημειώνουν στην «Ε» ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο και δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση υπαιτιότητα Δήμου ή Δημοτικής Ενότητας Πλαταμώνα. Επίσης πρώτη προτεραιότητα είναι να πιεστεί ο υπεύθυνος εργολάβος του έργου ώστε οι εργασίες να συντομευθούν το περισσότερο δυνατό.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ

Ωστόσο έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών και κατοίκων του παραλιακού δρόμου του Πλαταμώνα προς τη δημοτική αρχή οι οποίοι ζητούν να ανασταλούν οι εργασίες για την αποχέτευση στην αρχή και ουσιαστικά μέχρι το μέσον της καλοκαιρινής περιόδου. Μάλιστα στην περίπτωση μη αναστολής των εργασιών οι επαγγελματίες επιφυλάσσονται να μετέλθουν δυναμικών κινητοποιήσεων.

Πέρα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου μεγάλου έργου ήδη ο Πλαταμώνας για το Πάσχα αλλά και για την καλοκαιρινή περίοδο είναι έτοιμος και φέτος να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πλατείες, οι δρόμοι, η παλιά σιδηροδρομική γραμμή έχουν καθαριστεί, όπως επίσης και δημοτικοί χώροι. Τέλος μιλώντας στην «Ε» ο κ. Μπόζας και ο κ. Μπουτόλας κάνουν έκκληση στους ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και οικοπέδων και εκείνοι να καθαρίσουν τους χώρους τους .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass