Το ΓΕΕΘΑ για την τουρκική πρόκληση

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 12:23

Με αφορμή τη νέα Τουρκική πρόσκληση το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «γνωρίζεται ότι βραδυνές ώρες 16 Φεβρουαρίου 2017, τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2017 από τις 07:00Β έως τις 09:00Β.

Μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την ως άνω τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με αποστολή της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.

Από ώρας 0740Β έως 0755Β 17 Φεβρουαρίου 2017, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά. 

Το εν λόγω περιπολικό καθ’ όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθούνταν από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ΕΧΥ καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών.  Ακολούθως το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass